Thursday, January 7, 2010

USAID-From The American People

Hasrat murni sesebuah negara haruslah dipandang mulia.
Meskipon mempunyai udang di balik mee hailam.

Hasrat murni sesebuah negara sudah menyelamatkan beribu2 manusia,
Hasrat 'murni' sesebuah negara juga sudah membunuh puluhan ribu manusia.
Ye,meskipon anda nampak kangaroo itu melompat seorang..tp,sbnrnya dua kerana dia ada anak di dalam poketnya..

biasalah..kita nampak satu..tp sbnrnya ada dua
perkara2 yg manusia sekarang juga mempunyai dua tujuan.
Apa org melayu kata?
smbil menyelam..kita minum air..
sambil berbakti..kita mendapat nama..
sambil berbakti..kita memusnahkan juga..


Itulah yg kita namakan USAID
sebuah agensi Amerika yg telah membantu dalam aspek kebajikan di semua ceruk dunia..


Lihat graf sepanjang tahun 1994-2004..



mulia gila la kan dia tlg Iraq..
dh la dia tlg Iraq 'bebas' dari Saddam..pastu cm baik hati sgt kan nk tlg baik pulih Iraq kan..
Alahai..mulianya hati..

'Some critics say that the US government gives aid to reward political and military partners rather than to advance genuine social or humanitarian causes abroad. Another complaint is that foreign aid is used as a political weapon for the U.S. to make other nations do things its way, an example given in 1990 when the Yemeni Ambassador to the United Nations voted against a resolution for a US-led coalition to use force against Iraq, U.S. Ambassador to the UN Thomas Pickering walked to the seat of the Yemeni Ambassador and retorted: "That was the most expensive No vote you ever cast". Immediately afterwards, USAID ceased operations and funding in Yemen'


Adakah anda tahu bahawa kaki lampu dalam bilik labour di Prince Rashid Hospital(Army Hospital) pon ada cop pelekat USAID.
Ekceli ak rasa kalo boleh,smpai jalan yg ak jalan dkt hospital tu pn dia nk letak pelekat tu..

Last!!
WAJIB Klik untuk baca.. <---memalukan ok..

4 comments:

ishikawa said...

terfikir, apesal la cik kilah bersemangat cerita pasal USAID US -AID , bukan org nama usaid..
rupanya tak puast hati dengan pelekat kat lampu bolik labour hospital Eidun..

Abdul Munir Sanusi said...

bom bam bom. habis lah blog ini akan disenarai hitamkan pihak joden

kilah said...

tah la..
sedih mengenangkan org Arab yg bangga gile dgn Amerika..
dan dlm masa yg sama...org Amerika tk pernah teragak2 nk bunuh diorg..

Fez said...

Memang penaja utama eidon hosp tu USAID agaknya. Punyalah besar papan tanda depan tu...

Kita tengok sejauh mana diorang nak mengagungkan US..