Tuesday, June 1, 2010

Accidentally..nama melayunya,kita panggil tidak sengaja..

Cerita exam mcq,cerita exam oral..
semua ada..
tp..tk apa lah..kita KIV since dh tk hot nk cerita waktu ktrg semua dh dpt result.
Alhamdulillah..dan terima kasih pd satu batch yg telah bnyak membantu..

ok..

cerita satu

Semalam merupakan hari yg agak lembap di waktu pagi..
Memikirkan faks yg tidak sampai..Perihal scan yg ada masalah..Translation yg sedikit leceh aku kna pk apa nak tenyeh..Perihal prog yg tergantung..

Tapi,Alhamdulillah..
Kak Som menyelesaikan 3/4 dari masalah..Thank u sumi..=)

hampir 3 jam aku keluar rumah,tgk kedai faks yg tk reti2 nk bukak walaupn dh pukul 11 pagi..
dok bercot cet cot cet dgn lina,ina dan kak som..
ak pn pulang..

tiada siapa di rumah..mereka semua pergi ke kelas Nuzhatul Muttaqin anjuran bersama amatur2 org yg dh lama tinggalkan terjemahan bahasa arab..(ktrg satu batch la tu..)

pukul dua lebih sikit..
faezza sudah berada di rumah.
tiba2..dia leh tnya pulak kt aku..

Faezza:eh,ko tau hetty kt mana tak..

'Aqilah:tak?
bkn pergi kelas dgn ko ke?

Faezza:aah,tdi ada..lepas tu..dia kata nk pergi beli roti..
lepas tu tak balik2..

'Aqilah:tkpelah..ak nk pergi jamiah ni..
kedai mana dia kata dia nak pergi?

Faezza:kedai dkt2 rumah kita2 ni je lah..(note:rumah,sarah,farah dan aku berdekatan)

'Aqilah:ok..

dua kedai aku pergi tnya...
ada tak banat malizi tinggi..pakai spek dtg 2 jam setengah sebelum?

kedai kedua yg ak tanya tu..
gile ramai pakcik2..
bila ak tnya pasal ada tak banat malizi dtg beli roti hari ni dua jam stgh sebelum..
dia kata...tk ada..
tp,dh jadi mcm satu scene pulak dkt kedai tu..
(psstt2..weh2..banat malizi tk balik rumah beli roti..)

nota:ko tau tk..mcm kelakar budak tinggi hilang..
kalo rendah mcm kelah ke..farah ke,kamilah ke..)
mcm comel jugak kalo nk hilang(hahah)

ini HETTY weh!!!!
paling tinggi dalam tahun 6 perempuan!!

cerita selanjutnya mcm mana dia boleh dijumpai..
malas ak nk cerita..
dramatik,sadis sungguh untuk hakak tahun 6 yg kehilangan hampir 4 jam..
hahaha..


cerita dua.

iA..mak ayah aku nak dtg kan..
so,kalo boleh,mereka mahukan surat pemberitahuan grad la kan..
so,tkkn la ko nak bagi sedebuk kad b.arab dkt bos kan..

maka,kena la ditranslate kpd bahasa org putih kan..dan kalo boleh,kau nk la sign Prof Dr Kamal Bani Hani dekat situ kan..
maka,kak som mencadangkan supaya tugasan itu diberikan pada Miss Laila di pejabat Dekan..(ouh..dia SGT baik..serious lah kakak tu..siap tnya aku nak macam mana semua..heh..baiklah..bak kata kak JE she is very helpful..)

ntah kenapa..walaupun jam sudah pukul dua..
aku tetap nk pergi jamiah untuk urusan surat di atas..
dgn panasnya..
aku pk..esok pergi lah kan..
boleh balik dgn sumaiyah lepas xm..
tp..ak pk2..tk apa lah..ak nk pergi jugak hari ni..

Ak mcm pelik sikit apasal ramai budak arab batch aku lelaki dkt pejabat dekan..
tkkn la eager nk tau pasal result smpi sanggup pergi jamiah tiap2 hari..baru hari isnin lah..
selalunya result keluar seminggu selepas..

kali ini..curiousity tidak membunuh kucing..(curiousity kills the cat??)

Aku pn tnya Miss Laila..

Aku:mumkin as'al..imta alamat bitla3
(boleh tk nk tnya bile keluar result)
Miss Laila:iA al youm saah arbaah,khomsah..bukra akid..Dakatir halla' fi musyawarah ma3a amid..
(iA hari ni,pukul 4,5..esok sudah tentu keluar..skrg,doktor2 ada mesyuarat dgn dekan..)
Aku:syukran..(senyum kelat..)

maka,ak meroger faezza..
faezza pn meroger yg lain..

itulah kita panggil tidak sengaja..
apa pon..Alhamdulillah..
semua grad..
terima kasih atas doa yg tk putus2 dan ingatan..terima kasih..

p/s:btw,aku rasa blogging memberi sedikit kegembiraan lah..
mcm excited..bnda lama tk ada depan mata..
heh..

18 comments:

niksifu said...

alhamdulillah semua grad..kenangan paling best adalah study group especially lepas 2 jam, semua orang pun macam confuse, nak tengok nota ke nak tengok jam..
segala puji bagi Allah..

doa untuk flotilla kita teruskan.

(p/s-ada sorang ni terlupa nak di'roger'kan T_T)

niksifu said...

It's very nice of u to ask the 'pakcik's about hetty...

'Aqilah said...

ehehehe zay..
sori..heheh
Alhamdulillah..

btw,smlm..
dorg yg stay dkt rumah..
lagi nice status ym sorg..esp..sarah???

hahaha..

ishikawa said...

oo.. semalam. bak kata faezza adalah hari pecah jantung ok..

pecah jantung 1.. di pagi hening- berita kapal freedom flotilla diserang..

pecah jantung 2.. di tghri sikit.. bila semua orang kelaparan dan tunggu hetty tak pulang-pulang... padahal dia yang beria nak makan...
berjam-jam tunggu.. BERJAM-JAM OK... kedai sekangkang kera je depan umah.. apekah..?
beg, buku, hp, purse de sume tinggal kat umah kite.. sape tak riso... dah la budak ni (budak ke..?) tak identity card ke amende.. kalau jd ape2 tak ke naye.. (membebel ke ni ek...?) tapi hetty kitorg pon mintak maap... status tu desperado sgt dah nk carik hetty.. hihi

pecah jantung 3..
tengah2 jantung pecah kedua sbb hetty 'hilang', dapatla kol berseumberkan ko kilah, yang result keluar petang tu pukul 5.. ya Allah kejutan yang berpanjangan Isnin- 31 Mei 2010..

Hetty, i will never forget that day..
sayang sume!

one_munawwarah said...

alah. misteri betul la. ke manakah kak hetty?

Fez said...

Kak hety naik langit katanya... Takpela, kasi can.
Congratulations for everyone, class 0f 2010!

Abdul Munir Sanusi said...

Owh tahniah akak-akak lembayung ka'abah atas kejayaan.

p/s-mak saya kata, tak elok main-main aci nyorok tengah-tengah hari. nanti kena culik. keh3

'Aqilah said...

ishikawa:ak lagik tk thn cerita ym tu kot..hahaha..

one:nantikan cerita pd 2hb..dgr dri sumber primer..hahaha
rasa nk lepuk je bila tau cerita..

fez:congrats jugak!!!
heh..beria nk berwish..haha..Alhamdulillah..

munir:kita bagi can lah munir..dh tua2 baru nak main aci nyorok..kecik2 dulu,mungkin kak hetty main tembak2..dia geng dgn abg dia je...
mana keles main aci nyorok..

ishikawa said...

kilah, kite tak duduk di umah saje.. huhu
kite gi kedai kat depan umah tanya ada maliziyat tak datang..
(maksudnya 3 pakcik kedai ditanya tentang maliziyat yang hilang hari tu..)

pakcik tu kate ade sorang maliziyat tinggi2, datang nak beli roti, tapi takde pastu amik molto.. then pergi..
kite tanya , pakcik nampak tak dier pergi arah mana(kelakar pulak bila pk soalan ni.. ) pakcik tu tak tau..

balik2, risau balik.. ym dgn orang, dapat kol lagi b4 tu..
tibe2 'orang dari langit' katanya tegur
"weh, sarah"

rasa nak gugur jantung ! hetty memang!! =)

ishikawa said...

btw.. ayat status mencari kak hetty tu dikarang oleh kak fez kite.. dier pun patut on9, tapi ditakdirkan Allah ym dier ade prob sket dier tak dpt appear on9.. maka tinggallah kite sorang bersama status tu.. huhu

yellowrose said...

sile cite ngn lebih lanjut camne kak hetty dijumpai????

ohhhhhhhhhhhhh kak qilahhhhhhhhh rindu giler update blog nih..huwah2.[matila peminat kipas susah mati blog nih=p]


ok sile cite dgn lebih detail pasal EXAM ORAL ok..utk panduan mase depan .sebelum lupe ok.updet cepat2!!

izzatibaik said...

dh lekat nama 'kakak dari langit ni' kat k.ety..hehe

mmg abs exam akak2 ni suka mghilang kn k.sarah kn??kn??kn??

msa k.fez kol kita tu rsa cam bese je k.ety 'hilang'..smpt lg transit umah org len..klu kita tau kisahnya,mmg cr jgk..mujur kita xde,klu x msti sgt gelabah skali...

btw,hari pecah jntung akak2 ni sy akn igt smpai bila2 lbh2 PECAH JANTUNG KE 2...sabar jela..hahaha

'Aqilah said...

ouh..srh tnya kedai pakcik depan tu ke..
hehehe

tkpela..kenang2an...
dh tua2..boleh pulak jadi mcm tu..hehe

'Aqilah said...

asma'..haha..

mood betol2 nk menulis tk impulsive mcm dulu..
mungkin tgh serabut dgn kerja yg bertimbun..
bittaufiq exam..iA

jui said...

series of heart attacks!

serius aku terbayang eti kene culik patu kene jual... alhamdulillah selamat.

alhamdulillah heart attack ke-2 (heti hilang) & ke-3 (premature result release) terubat...

namun heart attack 1st (lifeline4gaza) masih sakit...

orang langit sudah datang :P said...

hahaa, it's funny :)) (oh no2, i know2, it's not funny :D)

siannya korg, terima kasihlah huhu. x sangka pula macam ape aje, bak kata kilah havoc satu irbid. adui, bikin malu saja (tau xpe, kalu kawan2 kecik lg comel tu hilang, mmglah sian, ini??? haha sila2 completekan ayat) :P

tp series haritu mmg nostalgia, cari roti kat dua kedai, sambil berlari2 anak di bawah sinaran matahari soifi dgn harapan cepatlah sampai nak makan zinger sarah, skali dua2 kedai xde rezeki T_T

patah balik dgn patah hati sambil tekan loceng macam nak patah tangan. dah macam compose lagu, kejap panjang, kejap pendek.habis jiran2 punya loceng pun tekan. sikit pun x bergerak pintu tu. huhu. takkan nak baca jampi cam alibaba pulak neh. (kurafat sungguh) dgn keroncong klasik lg bermain girang. cocktail smua. otak dah ligat berpk, aduh, mmg b'history dgn loceng bgnn ni, pg td nk dtg liqa' pon tekan byk kali xdpt buka jg. kena tunggu farah dtg baru lah boleh masuk (dia tekan sekali je tu aih)kunci umah xde, hp xde, punya lah semangat nk beli roti, smua pun tggal (pengajaran lah ni) nak pusing jerit, dah putus harap. kang ada macam sakai je bunyi :D

dgn perasaan y bercampur lari lah 'naik langit' bye, bye korang, adekah kita tidak akan berjumpa lagi?(haha)


panjangnya confession

apepun, dah nak balik ni, nnt masing2 pun buat haluan sendiri, ada juga kenangan terbaru nak tambah dalam kenangan2 kita :) mmg lemah jantung dibuatnya, dgn kabaran result kluar ptg tu. mashaAllah, Allah je lah tahu cam apa rasanya.

'Ala kulli hal, alhamdulillah :))

guys, you're the best. oh manekan dapat kucari ganti.

p.s: sarah, ur status kira penyelamatlah kan alhamdulillah hehe. kita pun x tahu kenapa tergerak nak baca status sarah yang bertulisan besar tu :D kita pun x tersangka emel automatically buat ym available tiba2, nampak lah macam terkantoi haha. pg cc nk mesej kilah je sbnrnya.

org sebelah said...

Naik langit macam nak buat kerajaan.
Btw 'Ini bukan gimik'.
Eh ada cerita tertinggal, kan pergi berehat-rehat di masjid sambil terti...zzzzzzzz. Lol. Itulah yang sebenarnya sampai 4 jam...
Takpelah.. lain kali klu hety hilang jangan cari okeh. Nanti dia akan online dari langit. Cayalah! Haha.

'Aqilah said...

ouh..
masa ak baca msg tu..
kau bru dijumpai ke..

ada benda jadi wktu aku baca msg ko..
tkpelah..benda dh lepas..
tkyh mention dh...

lets move forward!!!

mcm aku cakap dulu dgn faezza masa kita tahun 2 ke tiga..

kita takkan dpt kawan2 baik mcm ni dh lagi..
tinggal lagi sebulan je..heh