Saturday, January 8, 2011

mesej suruh bekerja dgn lebih kuat.



Hari tu,aku telefon hosp kajang psl hemodialysis sorg pt ni..
sempat pulak aku bergosip dgn staff nurse di hjg talian psl DKKS.
hahaha..apa khabar lah agaknya..

hari tu,dlm 3 minggu lepas,aku masuk OT(OT removal of adrenocortical carcinoma)
dgn Ms.S,Ms.M dan Ms.J
Ms.S suka cakap aku pendek.actually,dia suka usik2 houseman walaupn nampak garang..

kebetulan dh banyak speacialist.
Ms S kata:'Aqilah,urut kaki pt.
Aku:haa?
Ms.S:I dulu,jadi 7th assistant pn,I urut kaki pt..
Aku pn picit lah kaki.
Ms.S sempat lagi nak ajar aku HO picisan ni,Live anatomy..

Ms.M ckp..ni ha'aqilah nampak salur drh besar ni..
(ok fine,apa bnda alah tu,besar ok..)
most probably splenic artery kot.

Aku pn tnya lah soalan,habis tu bos,boleh ke kalo kita nk cari left gastroepiploic artery..
boleh 'aqilah kalo kita nak cari..
and then dia senyap sekejap..
panjang lagi kehidupan awak..

(haha..masa tu rasa..weh,apa aku buat ni..)

Aku teringt Dr.Wael.
Dia tk heran pn aku rasa cm pandai ke tk kot...
tp,the effort u show him.it does matter.

so,belajar rajin2..
alam kerja tk sama dgn alam belajar..
cara kita handle pressure adalah faktor yg penting untuk hidup..
(kalo aku,aku ada kupon free oncall HPJ..haha)


Sembang2 ofis yg buat aku..(ouh,ok.)

Hari tu aku sembang2 dgn staf nurse wktu mlm time dia tgh kemas almari..
nurse tu sebaya aku..
tahun baru..1.1.11
dah 2011 dh dr..
dh tu kenapa syu..
dh 25 dh saya..
(aah la..aku dh 25(dlm hati))
saya dulu,masa saya belajar..saya target 25 dh ada sorg anak..
aku senyum...
simpul mati..

hahahhaha..hidup mmg kelakar..
sebab masa dulu,time aku belajar..
aku target nak jadi physician..
and right now,I'm not sure..


p/s:jumpa sumi dgn gba kt hosp..rasa nak melompat2 je..rindunya jordan..

5 comments:

ainshams said...

qila, thanks for calling that day!! serius aku terharu Ho yg busy sempat call aku.. klu aku jmp ko skg sure lg best kan, sbb gaji ko masuk utk 3bulann tros.. hahaa~

ko sebut psl dr Wael, aku tgh paeds skg.. penat&kdg2 tensen rs cam 'pandai gler' membuatkan aku makan byk2..tmbh2 tgh sejuk ni kan, ko paham2la perut aku asek berkaraoke jek. xpe, aku akan pastikan, raya nnt ko jmp aku, aku da slim balik..kwang3..

25 target da ader sorang anak? huhu. xpela qila, kiter xyah la target cm org lain. wat within our limit sudeyh.. eceh =P

wish u luck dear. top up smgt ko dgn jmp sume&gba yer. nk ko happy sokmo. take care doc!

kilah said...

masa dia ckp dia target nk ada anak umur 25 tu,aku mmg mcm erk??

kelakar..
iA ain..tq ok..
serabai gile otak ni aku rasa..

MaUt said...

kupon spital aku ada lagi sket..ko dah abes ke belom, macam banyak lagi kan ehehe

kilah said...

aku pnya kupon mmg lmbt habis..ada 30 hengget lagik..
lusa aku oncall,aku cuba habiskan..

kilah said...

aku pnya kupon mmg lmbt habis..ada 30 hengget lagik..
lusa aku oncall,aku cuba habiskan..