Thursday, April 14, 2011

Bebelan.

Siapa suka bila kerja kita dinilai dan dikritik
Takde orang suka..(kecuali lah kalo memang undeniable punya karya agung tambahan pula jika ko tahap dewa dalam satu field even lukisan pelik mcm apa pn org rasa unik..)
Lagi2 berdarah seni contohnya seperti melukis,menyanyi(nak jugak tu ckp darah seni walaupun bakat mungkin biasa2 sahaja)
(cuba ko pergi try guna microfon suara ko..serius ko pk banyak kali adakah ko benar2 competent utk menyanyi..haha..mmglah suara tu tk selalunya indah)

but houseman is allowed to be criticized..yes,because we are in a making of a gazetted dr.
and critics sometimes can be encouraging and sometimes can be so cruel..
It depends mcm mana org tu kritik..
Body language and words yg digunakan play quite important role.

I selalu...(skrg,bila dah jadi houseman,aku dh guna perkataan I,you..instead of aku kau kerana pelik berkata aku kau dengan non-Malay..)

sambung balik*

I selalu rasa dan fikir bila kita dah jadi specialist,no one will blame you.
Kurang lah org blame,tp responsibility dan birokrasi banyak kot???

I selalu rasa dan fikir,org yg pelik2 marah I waktu I houseman without reason..
Sampai I bengang,I akan ingat dia sampai bila2..
(Berdendam ke??)
Bukan I dendam..tapi I akan ingat..
Sebab marah I waktu I tengah sesak..you ingat,senang2 ke I nak lupa..

I cepat2 nak sambung belajar,jadi pandai..

I manusia..
I biasa..takde yang luar biasa melainkan kalo rasa nak angkat diri boleh juga..
Tapi I belum rasa nak mengangkat diri buat masa ini..
Sebab I dah letih.

I pernah tanya bos I waktu naik ke wad,
Bos,adakah houseman semua akan melalui keadaan mcm ni?
I mean,mistakes,rasa letih..
I understand that in the past,u were in a worse condition.

Bos:Every HO ada masa2 dia..Masa I lain cabaran dia,Masa U lain..I admit and I know that there are HO yang lagi mudah hidup dia dari you all..lagi relax dari you..

*HO skrg sudah banyak di merata2..Every one has to grab chances to learn..

Bos tiba2 ternampak kawannya di pertengahan jalan
Perbualan diberhentikan

Bos:'Aqilah,I'll meet u upstair.

Perbualan bersambung tah bila2 lagi..

Guys:Pray for me.

3 comments:

ainshams said...

Qila..be strong!!
Doakan kitorg nk exam!
syndrome nk xm~rase cuak kentang.. dk bermonolog, 'alamak, nk xm..ape yg aku taw ni..adoilaa'.
Serius xsaba kn 2gu ko blanjer..even ko gune kupon HO pon aku sanggup..haha, sbb..ridnu masa1 dlu..eceh! =P
take great care~

one_munawwarah said...

go go akak hawtt!!!

Fez said...

hai you!!! semalam HO ktorg sme ada meetg ngan pengarah. guna hp time oncall pun jadi isu. padahal guna pun 90% untuk kerja kot. nak tggu operator jwb fon boleh tumbuh janggut tau. heh. HO buat ape pun 90% ada je yang x kena. Dah jadi hukum alam kot. :)