Tuesday, December 30, 2008

what's the least quality,women should have?


izzah sebelum pergi skola~

last few weeks,I answered some questionnaires in Facebook..

one of the q is..what is the least quality women should have?

and today,when I watched(al jazeera eng cenel) israeli foreign affair minister gave her speech(her name is tzipi livni) regarding missile attacks in Gaza,I am wondering..(ouh...ada perempuan bersifat binatang rupanya kt dunia ni..)

okla..ak lebih senang ckp mlayu cmpur english coz malay language is easier when it comes to express ur feelings matter..(haha..itu la antara pkara yg ak terpk kalo ak kawen dgn bangsa lain..ak kata ambil hati ak(dlm erti kata ambil hati dlm malay)..dia akan ingt..ambil hati aku(in terms of romance meanings..LOL)

setiap universiti ada parti2 pelajar kan..univ ak pn tk terkecuali..

dan pd satu hari di tahun satu,masa tu kt middle hall ak rasa..kutlah ittihad islamiyah(parti kesatuan Islam) edarkan sticker palestin pd student..

tym tu,sume student sdg bising2 masuk ke kelas..ak dh pon duduk di tempat yg ak rasa selesa wktu tu..dan di depan ak..ada seorg perempuan muslim palestin yg duduk di Israel yg pki tdg..dia duduk kt salah satu bndar besar kt sana..perempuan tu pon tk terkecuali dri mendapat sticker tu..

oleh kerana mata ak tu asyik memandangnya w/o any reason..hnya pandang2 kosong..tetiba..ak terkejut..dia tgk sticker tu kejap..and dia remuk2 kan..and dia bunag(dlm hati ak...sampainya hati....)

Itu negara dia!dia tk boleh buat mcm tu!(bukanla ak menilai rs simpati kt sini..tp ak menilai sejauh mana kesedaran dia dan penghargaan dia terhadap student yg susah2 buat bnda tu..)

perempuan2 dan kanak2 israel yg tulis dkt missiles' body tentang btapa gmbiranya dorg dgn serangan neg mereka ke atas penduduk Palestin..(mak2 bdk ni ada ke ajar anak nilai mcm ni..no wonder la sume org Israel mcm tu..kalo dh dri bwh mmg diajar mcm tu..)




perempuan yg hatinya tkde rasa simpati..mcm condoleeza rice,mcm tzipi livni..mcm isteri pm filipina dlu..dia belanja kan duit bnyak GILA utk kepuasan dia(apa tah namaya ak lupa..)org perempuan yg bunuh org lain kerana suami berlaku curang..(bodo ke apa..kalo tknk dh kt suami ko...ko blah je la..yg g bunuh perempuan tu buat apa..ko agak2 suami ko tk gerun ke tinggal dgn org mcm ko..heee..kalo ak la....)

so...
dlm jwpn soklan q's kt facebook tu..jwpn dia, dua yg ak ingt..beautiful and sympathy..

ak pn terpk..biarlah tk cantik perempuan tu..tp..simpati kena ada!!!!!!!!

mmg la ak tk nafikan manusia suka tgk perempuan cantik..kecantikan,itu yg kebanyakan perempuan mahukan..even lelaki pon ada je inferior sbb dorg tk hensem(ak pernah jumpa..)
kalo ak jadi laki..baik ak kawen dgn perempuan yg ada rs simpati dri muka cntik gila tp simpati zero!

perempuan yg ak mention namanya kt atas,mungkin pernah pregnant..so,tkde ke terasa sket pon kt hati tu bila tgk anak org lain mati..tgk anak org lain tk dpt makan..tgk mak bdk2 tu mati kena bunuh..apa la yg budak tu tahu..dia hnya tahu yg ada seorg perempuan jaga dia dari kecik..tnpa tau siapa sbnrnya perempuan tu..bila bdk tu bsr sket..perempuan tu ajar dia panggil diri perempuan tu mak..

dan tiba2..perempuan yg lazimnya dipanggil mak tu hilang..anak yg diajar perempuan tu mati kerana kelaparan,peperangan..

entahla..ak kdg2 mmg pelik dgn kaum ak sndiri..kenapa boleh ada rasa cm ni erk?

tu tk citer lagi perempuan yg ada affair
masa ak balik bulan 1 tahun ni..ak naik kereta and dgr radio..

soklan radio pd hari tu..apa azam anda tahun ni?
caller tu kata..dia tk mahu buat affair ngan suami org dh..(dlm hati ak bagus la..)
dia kata dia dh insaf..
pastu dh mnyak kakak tu ckp..then dia kata..dia pon rs bersalah kerana dia dh bersuami!!

ak terjerit..(haha..terkejut..mak ak pn terkejut...)Dj pn terkejut..hehe

patutnya dia ada rs simpati pd suami and anak2 dia dn rs simpati pd family laki tu..

tah la..ak ni tk reti nk elaborate mnyak2..
kesimpulan dri sume2 ni..apa yg ak boleh kata:perempuan..MEMANG!!

bnyak je perempuan baik..percayalah!!ak cuma berckp beberapa perempuan yg nyata di sekeliling dunia yg ak rasa patut ditingkatkan perasaan simpatinya..

maaruf org tahu..perempuan tu,apa2 hal pon hati dia lebih lembut dri lelaki...(so..ak tk expect perempuan tkde rs simpati..)

Women at least should have sympathy!

(ini mmg serius diari di pg hari yg tkde klas..)

No comments: