Thursday, January 8, 2009

Selamat Hari Lahir



Bidayah(choc scarf)
Shidah(beside choc scarf)

Hari ni adalah hari lahir bid..salah seorg kwn baik ak dalam kelas..sorg lagik shedah..
kitorg 3 org pernah bajet nk beli satu token atau apa2 yg boleh ingatkn ktorg nye frenship smpai bila2..hehe(poyo..)
cmne kenal dgn bidayah?org panggil dia bid..dayah..slalunya ak panggil bdayah..dia rs cm tk kena bila panggil nama pendek..dia dok sbelah ak wktu ak form 1..dia bnyak tlg ak wktu ak masuk SMAPK..
masa ak mula2 masuk smapk..ak buat kurang ajar dgn sorg akak smpai aku rasa depress..but Alhamdulillah ada akak2 dorm,dormate yg sebaya and bidayah..
ramai org pandang slack kt aku masa tu..
apa yg jadi?haaa..citernya cmni..hari kedua ak kt smapk..wktu ptg,lepas mkn,ak tepon rumah dan biasa la wktu ptg..ada la gk org beratur utk tepon rumah..and at that time..ada sorg akak f5 nk tepon pas ak tepon..
ak letak 10 sen..oleh krn jarak rumah ak dri sekolah hnya 6-8 km.lama la jugak leh ckp kn..
ak menangis wktu tepon rumah..hoho...ak mmg suka nangis wktu aku form 1..ak depress gila dok asrama..tk suka!!!
mak tnya makan apa tym tu..pastu ak ckp la mkn masak asam dgn ikan bilis goreng(rumah ak tk pnah mkn masak asam dan ak memamg memilih makan..dan bila first tym makan rasa pelik..)masa tu..sedu sedan dah tepon rumah..
and akak yg dh beratur kt blkg ak dgr ak ckp dgn mak ak..
dia kata kt aku tym ak tgh ckp dgn mak ak..weh,kalo ko nk citer psl makan,ko leh balik rumah..
ak malas nk layan tp..mak ak dgr..mak ak kata biar je..so..ak biar je coz malas nk layan..
ok..pastu ak letak tepon..then nk naik dorm..tiba2..akak tu jerit..apa nama ko?
sedu sedan dh tym tu dan ak pn tk tgk muka dia tym tu..so..mls nk lyn soaln dia..
tiba2..dia jerit dia kata..kurang ajar..masa tu ak kt depan tingkap bilik sakit..biasa la..dlu2,ak mmg senang btol nk trigger ak nye marah...(haha..)
ak patah balik..ak ckp kt dia dgn nada mendatar(tk menjerit tp buat ayat tegas..)aku cakap,akak la kurang ajar..(hoooo...ak pn tk tahu mana ak dpt keberanian tym tu..dan,nasib ak kurang baik sbbnya akak tu mmg paling garang dlm batch dia..huuuu..)
apa lagik..mrh gila la akak tu..bajet la jr tahun 1 2nd day dh ckp cmtu..plus,ak 2nd intake..dan kononnya tym tu dak jr form 1 yg sedia ada ni kira baik la..so..disebabkn aku buat cmtu..first intake kata 2nd intake kurang ajar..(hahaha...so..mmg ak salah la sbnrnya buat cmtu..patutnya..ak lebih bersabar tym tu..dan mnder teruk cmtu tkkn jadik..)
tp,Alhamdulillah akak dorm ak sgt baik..dorg panggil ak,ckp g mintak maaf kt akak tu..
dorg tk mrh pon..seriously..akak dorm ak sgt baik!!
so..aku pn g mintak maaf dan akak tu kata..patutnya adik pk natijah(that was the first tym ak dgr pkataan tu..huuuu)b4 adik buat apa2..so..starting from that moment,ak mmg berpk apa2 je ak nk buat(insya Allah)..seriously,mnder tu tinggalkn kesan dkt ak smpi skrg..
bukan kejap ak rs depress dok smapk..lama..smpi bulan 8 ak menangis dok asrama(ouhh..ak mmg tknk ulang form one ak kt smapk..ak rasa cm disaster gle..somehow,mnder tu jadikn ak lebih dewasa..)
dan berbalik kpd topik entry ni..bidayah la yg bnyk tlg ak..especially dlm nk catch up study..mandarin la trutamnya..berbelit lidah ak..and it happened that it was not that difficult to learn mandarin coz ak rs..ak agak bagus bljr bahasa except english and malay..haha(ak tk minat 2 bhs ni..tp..keadaan memaksa..)
ak tk suka buat karangan pnjang lebar..tk tau nk citer apa..dah tu..dia suruh buat krgn crita panjang cm apa je..ouh..bosannya..lagik la kalo bm..ya Allah,ak mmg lost la..
disebabkn ak rasa ktrg agak satu kpala..so ktrg rapat la..
and dia adalah slh sorg kwn ak yg mak ayah ak selalu tnya kabar dia(ak pernah bwk shidah n bid balik rumah ak..hehe)..paling kenal kot..
bila ak tau ak masuk intec jugak..ak tatau nk kata cmne happy nya..haha..
dan utk akhirnya,walopn ko,Bid tatau ak ada blog ni..dan mungkin ko tk tbaca,tp,ak hrp ko berjaya dalam hidup ko and memperoleh keberkatan hidup~
Selamat Hari Lahir ke 23..
okla..smpi sini je citernya..kalo nk citer mnder lama..pnjang lagik entry ni jadiknya..
ak pn nk wt keje ni..later~
p/s:sian ihsan dak batch ak..bru ptg td ak nmpk dia online..haihh~syafahullah