Sunday, May 17, 2009

Bikin Panas je..

dalam rumah sejuk..
luar rumah..panas!!

mcm kalo boleh tdo dkt tepi jln pn dh tk hirau..
mahu ditangkap gmbr org yg tdo tu katanya..
bg pd JPA..untung2 4 kali ganda naik duit biasiswa..
didapati pelajar merempat..ha-ha

mahu saja bukak kasut tgh jln..
sbbnya rasa kaki dh sweating..
ouh,ko tkyh ckp la baunya kalo ko tk rajin tukar stokin kot??

mata pn lebam..bengkak(unsur exaggeration di sini..)
kepala pon pusing..
perut nyanyi lagu what goes around comes around live from JT..
bikin panas je..
(haha..tkde kaitan..ak tringat mamat ni main piano live dkt Oprah wktu ak jalan tdi..)

ouh,baik berjasa pada katil..
kufur nikmat kalo tido tepi jalan kan?..=P

10 more to go bebeh!!

lepas 3 jam..(versi editted)
tk boleh jadi ni...tkleh nk berjasa nampaknya..

ni,adalah 10 nasihat Amru Khaled untuk student yg hadapi imtihan

10 nasihat untuk student sebelum imtihan..(klik untuk versi asal..)

1)niat kena besar:ada beza antara ingatan terhadap sijil dan juga ingatan untuk membantu agama dan umat..

2)high preoccupation:mksdnya jihad kita untuk blaja bersungguh dgn spend masa yg bnyak tnpa jemu dan bosan;niat yg ikhlas dri awal dpt membantu kita..

3)belajar di tmpt yg tenang:bgtau family ko,bhw ko nk stadi dan cuba wujudkan suasana kondusif dan kalo ko study dgn kwn2,bersetuju dgn kawan2 supaya wujudkan suasana yg sesuai untuk stadi..

4)susun masa betul2:wktu rehat,wktu stadi supaya seimbang;tmpal dkt tmpat yg nampak di bilik dan ikutnya hari2..

5)jadikan masa anda berharga:ok je kalo nk rehat dlm wktu tertentu,coz membolehkan ko tidak hilang concentration

6)Baca qur'an tiap hari:ia berikan ko kekuatan mental

7)Jgn nervous:tk guna nervous coz nervous boleh buat kn ko lose concentration

8)Buat senaman jalan:30 min sehari:senaman keep ko kuat sepanjang hari..ada few org yg suka makan wktu stadi,so kita dpt control bdn kita dgn senaman..

9)tutup henset wktu stadi..

10)Doa pd Allah tiap2 hari:jgn lupa minta ibu bapa juga mendoakan kita..doa itu memberikan kita harapan

p/s:
1)ak ni,kalo nk susun ayat elok2 dri b.arab ke b.melayu..kurang mahir..itu la,dulu sape suruh hafal karangan b.arab je kejenya..hehe
2)artikel diforwardkan oleh anak uncle Taju..=P

10 comments:

Fez said...

Ramadhan di musim panas??... camne eh...isk isk... mahu bawa bekas ais gi hospital...:p

megatkanzaki said...

hahahaha stokin busuk hahahaha stokin busuk hahahaha

bagus ah amr khaled nih

cumenye pelik ah yg suruh tutup henset masa stadi ni
tp mungkin ini apply untuk org yg henset tak reti nak berenti bunyi kot

tp in case macam henset aku yang tak berapa nak bunyi sangat ni(kadang-kadang aku cuba buat rekod brapa lama tak bunyi. 4 hari?)
dan kadang-kadang tak ingat campak mana sampai terpaksa miscall, aih, tak payah tutup langsung kot.
lagipun dlm henset aku ada medical dictionary oxford tahu? accessible 24 jam tuh. tahu. nerd kan?

p/s: apa ni tiba-tiba cerita pasal henset sendiri kat komen entri ko? haha sori

sempliciotto said...

ehehe

ada budak maleh nak studi walaupun dah dapat tazkirah dari ko haha. nmpk gaye ko kena bagi budak tu dakwah fardiyah straight to her face lah :D direction die? bangun dari katil ko, belok kiri sket je, kuar bilik jalan straight je jangan belok2 hehe. kat situ lah mad'u ko berada haha

kilah said...

faezza:ouh,ko lupa erk..tahun lepas thun terakhir kita puasa kt sini..kan thun ni kita puasa kt UM sama2..haha..1 hari dlm flight and the rest kt msia!!
ko dpt rasakan tak mcm mana rasa makanan msia..
cis,pg2 bgun ak dh tringt msia..ini sume kesan tgk cerekarama smlm..haha

encik megat:poyo la ko..stokin busuk pn nk gelak mcm apa..haha
ko pki selipar toilet getah mungkin g kelas??haha..
buruk gile tahu!

ak pn confuse gk apsal suruh tutup henset..
tp,ak lagik confuse dgn ko dri amr khaled kot..
coz apahal nk 'cuba buat rekod' tk bunyi..
henset ak,tiap2 hari bunyi dowh..
bnyi alarm la tp...hahaha(mungkin tk lawak kot ni..so..sila beri gelak supportive dri depan kom..)

p/s:eleh,ko nk kata henset ko hebat ke kt aku..tkpe2..i got it..haha
oxf med dic konon..ko bkn student muzik ke?haha..

cik sempliciotto:ouh,dakwah fardiyah dlm ak tido ke kak??ko lupa ke ak msg sape untuk tlg pdmkan lampu??haha..malas gle ak nk capai lampu..coz ak dh tk leh nk buat apa dh tym korg g safeway tu..
kalo ak jalan kiri lepas dri katil ak,ak cium dinding la syg..
tkpn,ak tazkirah pakcik atas bilik ak la..haha
in case kalo ko nk ak tazkirah pakcik M,we all know that he does not need even an advice from us pn dlm bab nasihat2 ni..
kol 2-3 baru ak dgr dia nye tingkap tutup..
kita ni dh le siang pn bjasa kt katil..malam pn bjasa juga..
meh la menangis sama2 utk diri sndiri..coz hina la jugak nk compare diri kita dgn dr phd single malah workaholic tu kot??hahaha

maskedfacies said...

hahaha. ayep dan x abes2 dengan cerita hensetnya.

ceh, jap aku sms.

LOL

megatkanzaki said...

Kilah:haha msti la, skrang ni memang betul-betul mklumat di hujung jari ok?

Mimi:Dngan henset ni la aku boleh buat macam-macam rekod, bkn stakat iron baju sahaja sambil ol, ol sambil 'bersimpuh' dngan guna sebelah tangan pon rasanya x jd mslah, lol

p/s:okla kilah sebab aku dh cuba tiru ko yg threshold gelak rendah td, ak dh gelak dh tgk lwk alarm ko. Memang henset ak bunyi setiap harilah rupanya! Hehe

kilah said...

mimi:hahaha..

ayep:(smbil ak pndang mimi)--ko tau tk tulah org riak tu apa??haha..ko jgn..krg jd pape krg..haa..ak tatau..haha

polar bear kurus said...

Eh, aku pulak kene.
Yang berbangga buat rekod online sambil iron baju tu bukan aku doh(sambil pandang mimi, haha)
aku plg up pn stakat ni mcm aku ckp td la, hanya mampu ol sambil 'bersimpuh manja' dgn guna sebelah tangan je.cool gla weh kilah, ko cuba la, haha

maskedfacies said...

ni apahal sume pon nk pandang aku ni. LOL

kilah said...

hahaha..centre of attraction babe!!
LOL