Thursday, May 21, 2009

Malam Ku Bermimpi



1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda.
Done baby!

2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini:

1)ak tk rpt dgn dgn dia smpi la ak satu dorm wktu form 5..
2)yg ak ingt..dia dgn Gnola satu dorm dulu..ko leh ckp kot cmne riuhnya dorm tu..
3)jalan tegak
4)bela kucing dlm kerusi rendah kt dorm dan angkut tidur sama2..
5)kami pernah dido di dorm dulu..haha
(ouh,kami bnyak partner dido ye..)

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima ward seterusnya:

1)malam ku bermimpi adalah lagu yg ak sdg dgr ketika buat blog ni
2)ouh,mimpi ak selalunya ridiculous..kalo ikut percentage..adalah 95 percent kot..
3)cth mimpi ridiculous aku:kwn batch ak yg tah mana2 tk pnah dtg umah ak,dtg umah ak..then,bila dia nk kuar rumah aku:aku jerit dri luar rumah,ak kata kt dia:weh,jgn amik air yg ak beli kt kedai tdi..pastu,dia kuar rumah aku dengan muka sengih2 tunjukkan air pepsi ngan mountain dew..(haha..tk masuk akal langsung)--sbnrnya air ak yg ak maksudkan adalah susu coklat hamoudeh..
4)ak ponteng skola agama sbb nk tgk tomato man
5)ak penah mimpi raksasa nk kejar ak..pastu,suria baja hitam selamatkan..bila ak bangun tido..mcm apa je ak rasa..sweating sbb nervous weh..haha..(ouh,ini masa kecik..)
6)balik msia nanti,ak rasa ak nk marathon cerita p ramlee..sbnrnya,ak rasa cerita dia tk lawak..bapak ak tgk manyak kali pn,dia tetap gelak mnyak kali jugak..tensi tahu!
7)ak tk tgk kartun dan cerita science fiction
8)ubat paling hebat yg ak rasa adalah steroid..(eh,my opinion regarding ubat pn..it counts bukan??)
9)tkde lesen kereta..tp ak harap ak ada honda civic hybrid 2006 ke 2007 nye model tah..(starting keje,jgn harap la..mungkin paling up pn ko leh pakai kelisa limited edition..haha)
10)ak tk suka main wktu kecik..masa ak spend bnyak duduk rumah baca buku cerita dan kumpul stem--hobi budak skema~..(loser dlm main getah ke..batu seremban ke..haaa,tp yg ak paling pro sekali,main pondok2 kt kampung..masak tanah..smpi jadik tanah liat..haha)

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka:
1)cik MDL -yg selalu optimis orgnya
2)adik One -no single word could describe her except for cool
3)hugh jackman-mungkin tidak perlu description bila tgk dia berlakon dlm someone like you~
4)julia roberts-ak suka tgk dia bercakap.
5)haji samuri--sate kajang--paling jauh ak leh makan sate adalah dua batang..ye,dua btg ye..
6)Dr Hisyam Jamal(ak nk tau 10 character dia..haha)-dr yg pandai
7)Dr Barbarawi-sgt cool dia ni weh..ckp mendatar je..tp brilliant!!
8)Dr M atas rumah..--haha,single malah workaholic..anyone??
9)ok..ak dh malas nk mengarut.. --no description needed
10)malas la.. --and again,no description is needed except for anak dara pemalas..haih..

p/s:'Aqilah telah me'RSVP' exam ophthalmo yg soklan past yr nye bila kita bukak rasa mcm weh,ak ni tk baca buku ke..tp,bagus la ramai je org rasa cm tu..haha..tp bila xm,overall ok la..mmg tahulah apa nk jawap..walopn mcm ada yg betik ke ni erk jwpn dia..jwp je la labu..apa pn,Alhamdulillah..at least tk mcm masa ktrg jawap soalan past yr tu..rasa dh nk menangis dah semalam ak rasa sume org..

May Allah bless Dr Hisham Jamal..=)
3 done baby!! yeah!!(gaya2 gedik..euwww)

7 comments:

Fez said...

Tomato man dan suria baja itam tu memanglah nostalgia betul..

Tagla org munasabah sket. haha.
Sekali klu diorang google nama doctor2 ni, die jumpa kat blog ko.. haha.. seb baik x faham je.
The coolest Dr. Barbarawi..

sempliciotto said...

eh lupe la ko cite, air mn ko amik. tapi dua-dua muqata'ah lah hehee. klu next time, kwn ko dtg lg pgg dua air, tapi kali ni satu susu satu madu, ikut cam rasulullah buat tau, pilihlah susu huhu.

anyway,zmn kanak2 80an cam kt ni mmg nostalgik sungguh, igt x ada kakak hantu bawak kereta kancil merah? ish, serius takut waktu tu

kilah said...

tomato-mato mato..tomato-mato..
tomato-mato-mato tomato-mato..
tomato yuhuuuuu!!hahaha..ak lupa la dia nye lagu mcm mana..

ak tk amik pn air tu hetty sbb sbnrnya air yg ak mksdkan tu susu coklat hamoudeh tu..haha..air m.dew ngan pepsi tu bdk tu pnya..ak je poyo2 jerit kt dia jgn amik air ak..hahaha

one_munawwarah said...

kak qilah, i'm flattered ~
tagged dah siap =)

p/s:saye pernah ponteng sebab tgk citer hindustan n lambat pegi EXAM sekolah agama rakyat sebab tgk citer cina, sampai terlepas bas.

kilah said...

one,blog awak ada prob..tkleh nk bukak dan komen..operation aborted..haih..
thanks tau answer tagged2 tu..hee..=0

maskedfacies said...

aku ada bela kucing dlm dorm ke dulu? ko biar btol...

masih igt sapa bancuhkan nexcafe utk ko stay up? tp end up dgn ko sorg je stay up...hahaha

kilah said...

heh ko ni..mnyak gile ko tk ingt..
terbalikkan kerusi n meja cerup pn ko tk ingt..hahaha
ada la..ko bela dlm kerusi merah..
pstu ko angkut dia tdo dgn ko..
ko cium kucing tu mcm nk telan..

psl nescafe,mana boleh lupa..mkn maggi mcm nk stay up lama la sgt..
ko pembancuh nescafe paling loyal!!
ak reti minum plus makan je..haha

p/s:ak tk set notification..heh..sorry for the late