Saturday, June 6, 2009

Laskar Pelangi..

kejar pelangimu sampai ke hujung dunia nak..jgn pernah menyerah..
menarilah dan terus tertawa..walau dunia tk seindah syurga
berlarilah tanpa lelah..sampai engkau meraihnya..


Tiba2 ak rasa profesion guru tu banyak bawa perubahan pada dunia..
Lebih2 lagi pada dunia orang susah..Beri pengharapan untuk anak2 org miskin tahu kepayahan bukanlah akhir dunia..
Rasa mcm ada sikit2 ralat pula tidak ambil perguruan walaupun dipujuk mak ayah untuk menjadi guru..haih..
highly suggested movie..=)

2 comments:

razyana said...

doktor pun guru jugak, mendidik pesakit :)

kilah said...

kilah said...
insya Allah..doakan ktrg ada kekuatan yg begitu..
sbbnya kan kak..bila jadi dr ni..kita pk2 balik..cm pyh jugak la..
cthnya mcm kita tau patient(pt) tu tk solat..
ayat utk kita ajak atau tnya pt tu utk ajak dia solat..
kena ckp btol2..pk reaksi pt terhadap ayat kita..baru leh ckp..
jgn nmpk kita jadi judgemental pula terhdp private life dia..
tah..bab2 judgementals org ni..dh jadi mcm satu isu pulak kt dlm medic..haha..
kalo dekat dunia arab..utk btanya kpd seorg perempuan yg blom kahwin,cik mengandung ke tk??itu adalah bnda yg aib..
kalo di msia..mcm cuak plak sy nk tnya org blom kawen..kak mengandung ke kak??
haih..hehe
lupa..soalan pregnant terhadap perempuan di msia adalah soalan wajib dalam ambil history patient..