Tuesday, July 28, 2009

Terlalu Lama itu Bosan

ak discover satu bnda..
relationship yg terlalu lama akn stop dgn tiba2..
dan yg paling sedihnya..
si lelaki akan berkata:sudah tiada rasa..maka tidak boleh diteruskan..
aku:dh tu???(gaping dgr reason begitu..) what is the purpose kau baik tp kau tk ready nk commit? kau baik dgn perempuan utk suka2..sudah tkde rasa kau tinggal.. ada rasa,tiap2 hari kau bercakap dgn dia..tk pk baik buruk mendatang.. dan itu buat ak mahu sepak aje..

alah,perempuan pn sama aje..
jumpa yg stabil,yg korok dan lama,boleh bye2..

so,tk yh ckp pn,sume org maaruf..
bila kau suka org,kau patut letak rs suka pd tempatnya..

7 comments:

Amermeftah said...

solusinya ialah, jangan terlibat lasung atau kenalah pandai-pandai jadikan hubungan korang sentiasa menarik, sebab awal kenal dgn tgh jalan cara dia tak sama, kena pandai, kalau pakai modal masa awal2 dulu memanglah

kher said...

wah menarik sungguh resolusi itu.
kan lebih baik tidak dilayan sehingga betul2 bersedia...

sebab kalau ada ikatan yang sah itu, proses perkenalan itu lagi menarik. dan ingatlah, syaitan itu sentiasa ada. so kena berhati-hati. semoga sentiasa dalam pemeliharaan-Nya.

kilah said...

akmal:tk mudah nk cari relationship tu menarik..
serius..ak dh tgk mnyak sgt kes jadi..
manusia biasa la..ada turun naik..
dh tu..kalo turun je..tk naik2..jadila mcm tu

nuek:aah,betul..betul..
silala bersegera..(eh...)

kilah said...

akmal:cari* =jadikan* ak mls nk pdm

one_munawwarah said...

sy de pepatah,

"if you dont plan to stay, don't knock on my door"

cewah.

kilah said...

tlg!!
junior dh memintas senior dlm berfalsafah..

phew..terkekeh akak gelak tgk awak pnya pepatah..

bujang sudin said...

ntah.menarik ke perhubungan serius sebelum kawen yang masing-masing pon mcm konfius apa yg patut they give and what shud they take by demand. hahaha mestila tak

tapi kalau jenis berani tak bertempat tu tak bleh cakap apa la kan.
ok falsapah pintu oleh one munawarah itu menarik