Wednesday, July 29, 2009

The right one

Ak sedar dah lama..
tp,saja,mahu beritahu..supaya sume org nmpk motif berkawan..

bila kau berkawan:

1)ko jgn cari kawan kau untuk suka2,spend masa suka2 dgn pergi bersuka2 terlalu banyak..sbnrnya persahabatan mcm tu zero..terlalu banyak fun,lama2 kau akan hilang motif berkawan except utk seronok2 ja..
2)pergilah ke arah kebaikan,dgn buat2 bnda yg sedikit beragama supaya persahabatan kau lebih bermakna..kecuali lah kalo kurang berminat dlm hal2 agama..itu ak tk boleh tolonglah..bnda beragama boleh didik diri kau sebabnya bila kau sama2 dgr benda baik2,dan sedar,kau akan tahu,kwn kau akan tahu..dan cuba apply dlm hidup..
dan kalau satu belah je buat..tk guna..
nk mendidik org untuk beragama bukan tanggungjawab mudah..serius ak cakap ni..susah!
3)treat people like u wanna be treated..

dan akhirnya,jgn menyesal dan mengeluh dan kata,kawan ko yg tinggal hanyalah dinding di rumah..
sebab sebenarnya pn,ko tak pernah nk check balik diri kau apa yg kau buat kt org..
serve u right!

p/s Pri Msg:When I am the one who should play the first role,why oh why out of sudden you kicked me out?

2 comments:

maskedfacies said...

wah.

Amermeftah said...

teman ketawa senang nak cari, teman menangis susah nak cari ...