Friday, September 25, 2009

Ceritera

ouh..lebih 2 minggu tk updet..
expected la kan..I pon suka buat2 sibuk..

bnyak nk cerita..
dri cerita posting elective ak kt UM yg ditamatkan dengan rasa gembira yg tidak bleh blah,hinggalah kepada.......erk..apa erk...
ntah..tk tau mana hujung nya..infiniti...

ak mmg rasa suka nk jadi kaya dgn tiba2..
kalo sume org sibuk beli kain baju kurung kat jakel 100rm satu meter..

kain baju raya org lain..tk smpi 10rm satu meter..
makan pn,hendak berbajet2..heh..
jalan kaki jauh nk beraya, berpanas redah jambatan..sanggup!

ini,ak cerita psl org kg kt kg ayah ak..
ak terkejut ada manusia sesusah itu lagi..
(mksd ak..yg ak nampak depan mata..mcm tk percaya)

p/s:tk snonoh..ak pergi jakel dgn mimi hari tu..tnya dia ada tk kain hitam putih..tahu tk,kakak tu tunjuk kain harga 100 rm semeter...bukan sekali..berkali2..ceh...ko tgklah nanti..baju ak taraf siti nurhaliza pnya kain..tgklah...tgklah...(terhina kuar jakel tk beli apa2...gelakkan diri sndiri tgk harga...haha)

2 comments:

one_munawwarah said...

aiseh... u should have said to the kakak "ini paling mahal u boleh bagi i ke??? i takut kulit i gatal2 plak pakai kain murah 100 je semeter ni..i bukan ape...duduk overseas dah lama2 ni kulit jadi sensintippp sket"

baru la kuar bgaye.. adoiyai

teyha! said...

kain itam putih cr kat nagoya la. jakel mmg poyo. padahal corak mcm kuah tumpah kat dapor. tak byk yg cantik. yg cantik, kain langsir je.