Saturday, February 27, 2010

Facebook.


Public Info FB:Add saya JIKA & HANYA JIKA anda mengenali saya.Saya rasa saya tidak worth sebagai kawan maya.Ingat ni..JIKA & HANYA JIKA anda mengenali saya.Saya akan ignore/reject semua yg saya tiada idea langsung siapakah anda.


Bukanlah aku nisbahkan sesiapa kepada anjing.Diri sendiri mahupun org lain.
Tapi,mesej kartun ini menggambarkan dgn tepat apa yang aku fikir sebenarnya.
Perbuatan meng approve org yg LANGSUNG tkde idea siapa orgnya adalah suatu perkara yg tidak berapa digemari.
Tidak kira lelaki mahupun perempuan.


Semakin aku tegaskan aku taknak.
Semakin banyak pula org yg tak dikenali add.
Mcm semalam.6 friend requests,4 adalah org yg langsung tidak dikenali.


Akaun FB sudah partially public,
Well known apa dkt profile.Nama 'Aqilah Suhaimi,Cheras,24 tahun.HEH.
Dan sudah letakkan dh requirement utk add adalah jika dan hanya jika mengenali saya.


Biasala manusia..
Ada juga benda yg nk dirungutkan..
Walaupun kecil.

15 comments:

one_munawwarah said...

some ppl letakkan limit like 30 mutual frens baru approve.. as for me, 60 mutual friends skali pun, tpaksa ditapis kerana kadangkala ada junior skolah yg tak dikenali langsung meng-add jugak. (kejam gile)

Fez said...

Haha..
Mana la tau kawan time kecik-kecik dulu yang ko tak ingat ke. Pernah sebelah2 katil kat wad post-delivery ke.. (haha. ok x lawak utk orang yang sedang bengkek akibat add friend request yang berduyun'g')

Dreizet said...

pergh...siap wat tapisan. tu diorang nak berkenalan ngan karyawan blog hebat cam ko ni.haha

ainshams said...

xkisahla smp 120 skalipun, kene tapis gak..
klu dah byk sgt, aku wat ignore pd yg xdikenali tu..so that, xde a angka besar sgt smp 100lebih kn.. huhu~

klu dye betul kenal (lets say dye guna nama samaran), bese nyer dye akan send msg perkenalkan diri & tny.awat la x approve dye nyer request..

'Aqilah said...

one:kejam gile ok..haha

fez:add friend ym kau lagi hebat dri aku..sume ana enti je.=P

aizat:ak main fb ni utk eratkan ukhwah je(&%#@*^&7sidjw8!!)
haha

tk main pkara2 lagha mcm main game mafia war ni..hesh.

ain:kau sama mcm one..kejam..
ak,kalau jr ada 20 mutual frens okla..boleh gk nk approve..

(ok,lepas ni jr sape nk add akak,kena ada mutual frens lebih dri 20 ok..bru boleh approve..haha)

Dreizet said...

chet..tuh siap mencarut2 tuh. aah kn, aku xadd ko lg. tp mutual mcm xcukup 20 nih.

kher said...

xkan tak ckup kot.
collectively friends korang since 10 tahun yang lalu sure melebihi 300. hehe.

'Aqilah said...

aizat lain nuek..
dia glamer..
pemanah kebangsaan la..
PP dewan makan la..
ket sid red la..

11 tahun satu tmpt blaja pn,manakan sama dgn hamba yang hina dina ni..

Syahida Majid said...

Akak, syi cadang jom la kite buat Picture Profile kite 'Dont Add Me If You Dont Know Me'

Ni tengah betul2 nak buat nih, agak-agak org meluat x? Huhu

Abdul Munir Sanusi said...

meow. saya add mereka yang soleh. haha

yellowrose said...

...tak kire mutual fren bape ke hape ke..kalau name pelik2 xkenal..pastuh gmba pelik2 xmelambangkan ko sape..saye tros reject.

selambe rituh 100lbey kot saye ignore jek.sekian.

common sense la beb.kalau betul niat nak berkawan ke ape ke..bg la short message mase nak add kite tuh.kenalkan diri sape.

tp kdg2 tuh saye approve jek nak tgk die sape..kite da approve pon bukan die nak kenalkan diri die sape..haha tp kalo tgk2 sapenih?org xkenal pon.tros delete blk..setiap minggu try tapis fren..hahahahhahah
sekian.

kher said...

hahaha.
hot ek dia?
patutlah..... ;P

wah giler ah 100 lebey ignore.
hehe. terbaek.
well silalah tapis friend. xpasal2 nanti macam2 jenis quiz kuar.
gambar pelik2 xyah cerita.

moral of the story: tapis friend.

'Aqilah said...

Syi:nmpk sgt garang..adik2 yg nak add kita pn tkut agaknya..
haha..tp,mmg btol la..pelik..apsal la tk kenal pn nk add..

munir:ye ke soleh muner?
ke solehAH?

asma':gile dahsyat.smpi 100 reject..
korg sume ni lagi kejam dri akak nmpaknya..haha..
kalo kwn kpd kwn acceptable la kalo agak2 kenal sikit2..

kher:haaa..btol2..

MaUt said...

Semakin aku tegaskan aku taknak.
Semakin banyak pula org yg tak dikenali add.

hehe..ternyata semakin hari semakin hot..

semakin tua semakin bertambah nilai -bak kata aizat dalam blognya ngeh2

'Aqilah said...

hawt mende..
kedut ada..

entry yg tu mmg rasa nk menampo..kelakar..