Friday, April 24, 2009

rambling aje..

semalam,sume org tahu,satu hospital gempar dgn seminar mistreatment dr terhadap student..
ak pcaya,mmg ada..tp,tkleh la seminar tu 100% utk dr..
seolah2 student tkde salah
bukan tak tahu student pemalas..nk wt keje senang
tkde etika..tk amik hx..dtg lmbt..nk mrkh tggi dgn tk dtg..
ak tkleh lupa cmne Dr Ali Rifaie buat muka dia bila bdk2 komplen markah evaluation rendah..serius ak tk nah tgk dr cmtu..kelakar tp benar!!!

Dr Rami 'Azzab,bangun menyatakan ketidak setujuan lecture yg dibentangkan oleh vice dean..
ak akui..deanship kali ni mnyak backing student..student naik lemak sket2..
Dr Rami kata,kita asik ckp kita buat ni..buat tu kt student..psl komplen student kt kita...
tp,dia tk tahu,kita buat apa kt diorg
dgn keje kita lagik..
ak dan isteri ak adalah attending dr kt sini..ktrg tk bercakap sehari suntuk sbbnya sibuk dgn tugas masing2..
pastu..kita terpaksa hadapi student...dia ckp smpi ctu je..dia tk dpt ckp mnyak memandangkan masa suntuk..

ok..kalo nk diikutkan..ak setuju dgn mutual relationship..
tk kira la dlm apa2 pn..dlm pt-physician,dr-student,frens-frens also husband and wife..
ko beri,ak beri..
ak buat baik dgn ko,ko buat baik dgn ak..
ko sengal,ko harus terima kesengalan ak..
jgn ko rasa ko penting sampai sume org kena layan ko dgn baik..
ko pn satu..jgn fragile sgt..tk hensem la cmtu..tkleh nk kena tegur sket..
dh meleleh air mata..

they teach us to be tough..(though sumtimes,mungkin cm terlebih cara dia,tp rasa tk bahawa..mnder2 tu buatkan ko lebih bsedia utk face the reality world..)

manusia bukan angel..manusia bukan sume pk sama cm kita pk..
kita pk..kekurangan org..harus diperbaiki..
ada org lain pk..tkpe la..dh besar..
ak sndiri pk..kita kena usaha untuk perbaiki diri dan sekeliling kita
bkn duduk tgk manusia keep doing mistakes yg patutnya kita tk buat..
kita kena rasa bertanggungjawab tnpa menjadi minah atau mamat yg nmpk jaga tepi kain org..
phm tk cmne mksd ak??

mksdnya..ko tahu mamat ngan minah ni..kuar dua org naik teksi,dating kt hardees..
ko sbg kawan..ko tgk je ke??tk ckp??
mksdnya..kalo ko tahu..ko ckp..
tkyh la ko nk g jejak dia smpi ke hardeez,panggil dia balik..sebar sana sini..itu kepoh namanya..
dan..org yg ditegur..ko jgn sombong dgn manusia..
jgn menidakkn bnda yg terang2 an betul dpn ko..btol di sisi agama..
ko marah abang atau kakak yg tegur ko..ko patahkan ckp dorg sbb ko tk suka..
ko keras hati..ko tahu tk org keras hati tu apa??

ko jgn ingt..dunia ni selamanya akan indah..ak suka ko..ko suka ak..we will live happily ever after..
ouh,tidak dik..hidup kita mmg bukan totally cmtu..
jgn ko takut untuk hilang manusia..
kerana Allah dah janjikan tiap manusia jodoh,ajal sume..
sakit sikit..tp tkpe,ak tahu,manusia tk selemah itu..

ok..sbnrnya nk citer psl lain..tp,ak mmg fail la bab2 bercerita ni..selalu kuar topik..tkpe la..
akhir kata,ak nk buat satu skrip insiden semalam...

semasa sume dr dan student keluar dri dewan,kelihatan dr Samah menunggu dr Basyir..
ak dan gba tdk menyedari masing2 melihat insiden yg sama dri jauh..

dr samah senyum..
dr basyir turut sama senyum..
pstu..ko smbung sndiri..leh buat mana2 plot yg korg suka..

dan tk semena2,ak dgn gba kata..aaaaaaaa...serentak..

ak:heh..kenapa gba awak ckp aaa??
gba:akak ckp aaaaa kenapa??
ak:awak nmpak apa akak nmpak ke??
gba:hehehe...ye kot...

ktrg euphoria sebentar..haha

5 comments:

sempliciotto said...

dgr ada org nk komplen psl dak arab smlm kat seminar, x dapat mic ke dik? hehehee

Fez said...

haha.. apekah part y last tu.. sempat lagi euphoria. sabar2.. haha. tu la ko, x nak amik mic, ckp sama. dlm hal ni la kan, mmg bukan 'thumb' je.. sume jari pun boleh 'up' kat student msia. rsnya xde la bdk msia y buat hal teruk2 ngan doc. paling teruk pun ade y ponteng sikit2 n sbb x 'mingle'(teruk ke) :p. hish, alergic rasanya ngan perkataan 'mingle' ni.itu je pon,klu bdk arab tu, berjuta2 lemon diorg buat. (wpun x semua la)

apa2 pun nak euphoria, lps grad ok. :p

yellowrose said...

Dr.samah my feveret doctor!!!tp dr samah nih jarang senyum la..
alaa pe jd part last tuh...haha cite smpai abesssssss plis..[utk org2 yg xde die tempat kejadian[

oh suke ayat nih
"jgn ko takut untuk hilang manusia..
kerana Allah dah janjikan tiap manusia jodoh,ajal sume.."

kilah said...

makcik simple:hehe..ak ni semangat je lebih..frh yg naikkan semangat ak nk buat reformasi ni..apa lagik,ko tau je la ak ni kan..berkobar2 je lebih..haha..tp,tkpe..insya Allah,ada perancangan ktrg nk g..nanti ak roger kalo ko nk ikut ke..

faezza:tkpe faezza,ak tahu ko naturally nya mmg dh mingle..hehe..
ak tringt citer dr basel pndang ko tk berkedip tu..hehe

asma':dr basyer berjalan menghampiri dr samah dan berkata sepatah dua..seraya dr samah balas dgn senyuman..
dr basyir memeluk bahu dr samah..lalu mereka beredar dri dewan...
akak dn gba...aaaaaa(sweet la..dr basyir kn tggi..dr samah kan rendah..comel la...haha)
dorg seolah tk dtg sama2 ke hospital..pernah nmpak dr basyir drive merc compressor..dr samah drive peugeot 307...
anyway,sweet la kan..(habesla..mnyak kali akak ckp sweet..)--gba tahu akak publish nama dia ni...marah agaknya..
p/s:tkpe la gba..kita saksikan kejadian sweet bersama2..

one_munawwarah said...

uiks. akak hott