Saturday, May 30, 2009

Dark Circle..

sebenarnya,ak nk puasa blog sebulan ke dua bulan atas sebab tertentu..bukan kerana xm..adalah...

so,ak nk ckp psl dark circle..ak rasa laki tak tahu kot dark circle tu apa..yg pastinya..bukan black circle lah..

I'm not Dark Circle

Ini adalah dark circle..yg bwh mata..ada puffy2 sket..

eh ko tahu tak..org perempuan yg beauty cautious tahap dewa,beli krim dark circle for hundred sumting!!ok,abaikan kalo ko lelaki..

dark circle juga merupakan antara most common komplen dalam klinik kulit..

bukan acne sahaja..dark circle juga mahu jumpa dr..(ak rasa bukan dr ni..cosmetologist mungkin..)

lebih tepat lagi kita guna aesthetician lah..sebabnya more proper utk MD(suggested by mimi)

tau tak cosmetologist@aesthetician tu apa?ala,yg mcm kerja bakal isteri Datuk Dr Sheikh Muzafar angkasawan itu lah? G tnya dia g..

eh,mata I ada dark cirlce la..mcm mana I nak pergi function malam ni..buruk la! nanti org kata I tak jaga penampilan..I ni dah la public figure..bla..bla..bla

muka ak hensem la jugak ak rasa..(spare me ur hensem word la bang..haha)


sbnrnya,nk kata ak xm 5 paper berturut2..eh,bukan ak je lah..cik Faezza,hetty,kamela..dan berbagai2 lagik...=)

lalu,ko tahu je la kan..yg 'rajin2' la sgt stadi ni..pasti la ada dark circle..ak bru perasan mata sorg2 ada dark circle..tkleh nk kata apa lah..dah lagak SPM dah ha ak ni xm..haha

olay total effects adalah skim anti penuaan yg ada anti dark circle aku rasa..cuba lah!!

tk mahal mana pon..tk silap ak la,RM 60..

tk mcm clinique,dermatologica,biotherm..almost 400 rm per set..(=P)--tkpa,muka sorg2 cantik..=)

lupa2..dark circle ni jadi sbb tk cukup tido,letih dan kadang2 it runs in the family..dark circle ni pn cepatkan proses penuaan..
dark circle juga dikenali sebagai eye bag,bukan eye back..


p/s1:sori lah,entri ak mmg mcm apa je lately..well..well..wanita berkeria sibuk lah..

p/s2:umur belom 23 dah bising psl penuaan kulit muka..=P

11 comments:

Fez said...

haha.. buka puasa nampak.
ingatkan amende lah dark circle ni. igt nak crita ala2 segitiga bermuda gitu. lol. cuba bagi nama saintifik sikit. ie; panda eye. haha. panda eye la sangat. rajin-rajin belajar nak exam sampai dapat basal skull injury lalu terbitlah panda eye. isk.

Hm, x kisah la ada dark circle ke, panda eye ke, janji exam masyukk.. cewh..

ok 5 lagi. strive for ur glory bak katanya.. :p

maskedfacies said...

aku dah start pakai eye cream. Clinique. mak aku dpt byk freebies, dan itu slh satunya (sbb mak aku skrg guna Clinique. canggih gtu!)

Kilah, tunang Angkasawan bukan cosmetologist. ko jgn buat dakyah kt sini.=P Dia doktor jugak, cuma die aesthetician.Masih ada MD. Cosmetologist, mereka2 yg terlibat dlm bidang industri kosmetik la...

Oi, dah takut kedut ek?

LOL

kilah said...
This comment has been removed by the author.
kilah said...

faezza:haha..dh buka puasa..tp,mungkin akan berpuasa kembali..
bukan eye back ye..sbbnya kalo ko google eye back..hah..tkyah kata lah..hahaha..
kalo panda eye,mungkin la ni gk ak dh wassalam..
hntr ak balik msia naik peti la kot..
exam masyuk??lepas xm,bukak buku..masyuk ke hape je lagi..cuak ada...haha

mimi:haha..mak ko terinfluence dgn ko??rock gile..hapdet!!
ak mmg bc dia cosmetologist kt paper...and ak dh google..aesthestician n cosmetologist sama je mksd dia..interchangeable kot..tu la sbb paper guna cosmetologist agaknya..
of course cosmetologist yg ada MD la Dr Halina tu..(I wish I could be her..haha)
balik msia nanti,bila jumpa ramai2,ko akan dgr chewa bagi penerangan psl mekap dan produk cuci muka..nganga tahu dgr!!
ak pn mcm..apa ko ckp ni erk?(lost)

polar bear kurus said...

YOu all suma pakai krim2 muka ni tak mahal ke beli??

I pakai air sembahyang dan selawat je, alhamdulillah la

sambil makan tiga biji kurma tiap kali

we all said...

ala,you apa tau..you lelaki..
we all,perempuan..estrogen ada kt bdn we all ni dlm masa paling lama pon 30 tahun akan dtg je kot..
you ada androgen spnjg hidup..you tk bising kalau muka you ada jerawat walaupn sebijik..
eh,tp I lupa ..kakak yg ada androgen 95% pon pakai..eh,tkkn you taknak cuba?.(hahaha)

maskedfacies said...

*ehem*

kher said...

ahahaha....

kilah said...

kakak androgen 95:ehem*smbil ak buat mata gajah kaler cekelat kt dlm sesame street..haha

nuek:ko jgn gelak weh..ak bukan la nk kata apa..serius ni..mungkin nmpk mcm tk masuk akal..
tp,ak rasa,at least la kan..at least lelaki patut cuci kulit muka..
ko pnah letak kt status masa muda2 dulu la..pasal maintenance cosmetic perempuan kt link ko by the star paper..haha..(ak mmg ingt gile yg itu..coz stat dri tu la..ak hitung apa yg ak dh guna utk mnder2 cmni..hahaha)

kher said...

aku xkata paper pun.
hehehehe...

polar bear kurus said...

*ehem*

mimi, aku tak 'bayar' kilah tau, lol