Saturday, May 23, 2009

It's Truly Summer

this entry ditujukan khas untuk perempuan sahaja terutama sekali yg berada di negara Arab..

tahu tk apa yg jadi waktu summer??hah..tkyh ak nk cerita panjang2 la..dah 5 tahun..kalo nk cerita experience,ak leh buat buku..itu,baru citer ak,kalo taruk citer org lain,kita boleh buat ensiklopedia..(exaggeration is detected tp,betik la ak ckp ni..sungguh!!saya tk tipu bang!!haha..)

sape2 je yg ada dkt street adalah org yg mempunyai possibility utk melakukan apa2 sahaja pd anda..

tips satu:jgn jalan rapat dgn lelaki..kalo ko nmpak dri jauh ada org yg berlawan arah dri ko..ko tukar arah jalan ko slow2 supaya tk jalan sebelah2 dan tk nmpak ko cuak..

tips dua:prejudice terhadap semua org tp tk perlu dizahirkan kerana anda akan nmpak seperti paranoid..eheh

tips tiga:ignore people yg hon ko atau pandang ko..just walk like no body is watching you..

tips empat:kalo ko cm rasa tk secure..ready speed dial sesape je ko rasa cm leh tlg ko on the spot..

tips lima:pakcik pergi msjid untuk solat pn jgn percaya..ko ingt,dia leh caya ke..bersepah ak jumpa yg ngeng sampai ak rasa cm pakcik,nk g ngadap tuhan pn,ko leh buat mcm ni ke?
ala,dia dh tk pk dh masa tu ko ckp apa pon kt dia..dia dulik apa..

tips enam:kalo ada org follow ko..ko berenti kt satu tempat yg ko rasa secure smpai la dia walk away..sbb org2 mcm ni mmg tahu rasa bosan dan fed up..percayalah!!

tips tujuh:apa2 je la ko rasa applicable..ak galakkan baca ma'thurat..

tips lapan:hari jumaat pagi adalah hari yg mmg tk disangka2 anda akan kena kalo jalan sorg2..haih..

p/s:doakan kitorg xm 9 cred hrs!tp,masih mahu berblog..=P

6 comments:

kher said...

aku rasa tips nie ko patut hantar ke yahoogroups PERMAI.

perkara yang bukan main2. esp ntuk adik2 baru nak mengenal erti hidup di dunia arab.

Fez said...

haha. pengajaran yang baru dapat 2-3 hari ni kan? letakla link kat status ym @ least...

lg besar kredit hour mmg lagi galak berblog nmpak. :p. fhm2. gap besar. kan. x kan nak ngadap buku je. wpun mmg byk nak kena absorb ni.

sempliciotto said...

bukan 2-3 hari lah punya pengajaran, less than 24 hours kan huhu..

haih, alhamdulillah bertiga. dan Allah itu ada

kilah said...

nuek:ak leh consider gk cdgn ko tu..tgk la lepas Derma..ada taim,ak post..iA..

fez:ak pemalu la..tkkn tk kenal ak..ahaha

Cik Sem:pakcik tu jln terhuyung hayang..aah,Allah itu ada..
ngantuk nya weh..uarghh!!!menguap..mata berair2..ahaha

maskedfacies said...

kilah, aku cadangkan bawak senjata seperti screwdriver. mcm aku buat. hahaha

kilah said...

haha..masalahnya org arab besar..mksdnya thp rendah ak ni kdg2 ada yg mncapai xiphiod process dia je...haha..
ada sorg pakcik yg ak rasa nk menyumpah2 je..dri ak first yr smpi skrg..terasa cm ada org obses kt diri aku lak..hahaha..
dh la angkut bini ngan anak dia dlm keter..leh lak tu pndang2 ak..
ak bagi penyepak skali kang..naya je..hah..bodo btol..geram bila ak pk2 balik..haihh