Tuesday, May 5, 2009

Masa

yg btol2 ak pasti, kalo ak tk dtg sini:ak tk kn reti msk kot..

sbbnya ak mmg tk msk kt msia..smpi la skrg..
serius,masak2 ni,anis yg buat selalunya..
mls nk masak,dh slalunya adik2 makan anis masak..I tell her,u do the cook la anis...
kilah malas..kamu masak sup ayam tiap2 hari pn mamat suka..(hahaha))
kilah buat kerja rumah yg lain..

sekarang bila dh dok jauh,kalau mak nk pos brg
dh reti dh mintak udang kering ke apa ke..
smpi adik2 ak kata..
weh,kamu ni reti masak ke..mintak benda pelik2..
hello,tgk org la..org cool,mana nk msk sup ayam je kejenya..haha

bulan puasa hari tu,mak suruh masak sayur..
ak pn masak la..tiba2 ayah g dapur..

ayah:eh,kamu buat apa??
ak:masak sayur??mak suruh..
ayah:hah??reti ke..
ak:huh??

haha..cmtu nye teruk expectation..leh agak kot..ak mmg tk msk kt msia..


5 tahun,mcm sekali jeling je..classmates ak kt UIA,dh nak habis daa..heh..
5 tahun dlu,ak ingt lagik mcm mana senior lelaki panggil jr perempuan(ktrg la tu)..
bg peringatan pasal ikhtilat..
dlm hati ktrg,eh,kita sume ada buat ke..

tp,skrg..mnder tu mcm dh terbalik kot..
jr kena bg pd sr..
jr bg pd jr..
this is not about senior leh tegur jr..jr tkleh tegur senior..
superiornya senior atau junior tu,mmg langsung tk pnah terlintas kt otak..
cuma mahu mewujudkan suasana yg mana sume org selesa..
yg bukan memaksa seseorg buat bnda yg radikal smpi kdg2 kita rasa kurang ajar..

ouh,ak mmg tk outgoing pn..
so,kalau korg nk kata apa2 pn,tk kesah je..
sbbnya ak selesa je ak mcm ni..

mcm korg la..yg konon2nya selesa duduk bercakap2 smbil senyum2..
mcm korg la,yg ak pernah nmpak dekat blogger nye comment..dia kata cmni..yg buat ak rasa gile kurang ajar dan sgt cetek pemikiran dia..

weh,magenta..get a life la!!ko ni adalah perempuan yg bajet bagus,sume org baca blog ko..dan ko rasa ko btol..ko ni mmg tda sex life langsung!!

kt sini,ak tk pasti dia ckp sex life tu sama ada couple atau pn yg mmg terang2an..

neway,yg tulis comment ni bdk medic tahu..

malu bukan??
bdk medic ada mentaliti kelas bawahan..
ak nk je kata bodoh kt dia..buat malu ak je..

ak tkleh tipu la,ak bukan baik pn nk pk baik2 je sntiasa..terkilan kot tgk dia ckp cmtu..
mendoakan kebaikan untuk dia bukanla mnder pertama terlintas kt otak ak tym tu..
ak pk nk kutuk dia gle2..sengal sungguh..
tp,bila pk2 balik..ak pk org2 yg ak syg,yg belum lagi mengamalkan Islam sepenuhnya..ak cm,eh..tkpe la..
tkpe,ak dh pn ckp ngan minah tu..
weh,get a life la!!bdk medic ada mentaliti kelas bwhn cmni,buat malu ak je..(hahaha..2X5 je ak rasa cmne yg ak terpk..hehe)

ouh,tp cik magenta sgt cool,tk emo..
bdk medic tu siap ngaku dia dpt scholar JPA sbbnya dia deserve untuk dpt..sbbnya dia skor dlm SPM..(serius dia mmg kata gtu..ak mmg tkleh lupa cmne dia tulis gaya2 insult org lain yg kurang pandai dri dia yg tk dpt b/siswa utk medic..)

(dia budak medic UK...so,she must be 'clever' enough la kan konon2nya..)

ouh,ak mcm hellooo,apahal ko nk bongkak sgt??

masa yg ada, beri la diri ko ruang untuk tgk balik diri ko..apa yg ko dh buat hari ni..b4 tdo,pk btol2..mana hala hidup ko..

adakah untuk berseronok2 dan cucuk langit..
rs diri best sbb konon2nya kita keep on track dan ada 'sex life' ??
ataupn,ko nk pergi mengadap Tuhan dgn amalan compang camping mcm tu..

Demi masa.
Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian,
Kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasihat menasihati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran.





5 comments:

Fez said...

budak tu bc x blog ko ni.. klu baca kan bagus..

maskedfacies said...

ah. kilah emo. hehe

aku xtau internal medicine apa dlm bm. sini sume english. haha

sorry. td aku tido.

kilah said...

faezza:ak rasa ko pnah ckp kt entry ak before2 this mcm ni jugak..terasa mcm ak nye belog ni kejenya nk melepaskan geram tp,tk kesampaian..hahaha

mimi:ak dh tnya kak mimi..ko ingt ak kak mimi,kwn kak awin tu..
dia stadi kt indon..
ko tau ak dia kata apa??
Ilmu penyakit dalam..LOL

pstu,ak pn tulis la kt borang tu ilmu penyakit dalam..tk tau nk tenyeh apa lagik..haha

Fez said...

oo penah tanya eh b4 ni. x igt pon. klu die x baca pon, org lain boleh baca bt pengajaran but klu die baca, lagi ahsan.

skema plak nak guna bahasa melayu. kanak2 la, penyakit dalam la. dalam mana sakit tu. mcm penyakit batin plak. macm lagu 'dunia batinku'. heh

imah_adiputri said...

wah~
org mcm tu patut diajar..
dgn berhikmah, insyaAllah terkesan di hati.. hehe.. emo plak..