Friday, May 1, 2009

Yang Benar lagi Membenarkan..

boleh tk ak nk kata..ak risau tentang mnyak sgt bnda..
bila ak kata banyak..mmg bnyak..
hari ni..ada few things jadi..
salah satunya..ada sumone bg ak email dkt fb..
meminta ak menerangkan keadaan seseorg..walhal sbnrnya..nk kata ak chat dgn dia??
ouh..jrg sekali..
tp,dia dh tak tau dh mana nk tnya..
dia kata,ak baik dgn budak tu..
mungkin ak rasa ak agak rapat sbbnya ada pertalian drh..mungkin..tah,ak pn tak tau..
ak kesian..tp,itu la..ak pn tk phm kenapa..
ak rasa,ak akan jwp elok2 dan pk 'deep'..haha
b4 that,ak nk g tnya kabar dia dlu la..apa sbnrnya dia pk..senyap dia tu buatkn sume org tertanya..
tkut2 krg..ak buat bnda salah..taruk statement sdp rasa ak je..
sbbnya ini bukan sekadar frenship..
hbgn yg hampir ke perkahwinan!!
gile!!
ak tkleh nk amik risk sebesar ni..
ak takut ak buat mistakes..ak tkut ak bg pendapat yg prone utk backing one side dan musnahkan lagi satu side..heh..
apa pn,ak galakkan korg berterus terang..ak mmg sgt galakkn korg dlm apa2 pn..
kita tak tau apa manusia pk..serius..
kalo dulu,ak rasa seksa gile nk pendam rasa sorg2..
tp,apa yg ak pasti dan sgt pasti skrg..the key to a success relationship dgn manusia...sama ada frenship atau apa2 relationship..adalah berterus terang..
ko tk ckp..mana ak nk tahu kan..

bukan sume org ada kekuatan untuk bgtau letak duduk perkara sebenar..
kalo sume org cmtu..
perasaan suka tkkn jadi complicated..
hal2 rumah tkkn jadi complicated..
sbb kita pk kita nk jaga hati org ..kita jadi takut untuk bertanya..takut untuk keluarkan statement..
kita takut kita hilang sumting dri tindakan kita dgn bertanya..kita pendam..
dan buat assumption sndiri..itu sume makan diri kita balik..
bila kita rasa kita jauh dgn dia..kita cari org untuk dibawak bercerita..
apa yg org dgr tu boleh buat?hnya dgr,bg nasihat takat kemampuan dia..yg tah btol tah idak..

apa pn,utk kwn2 ak,ak mintak maaf in advance kalo kdg2 terus terang tu menyakitkan..tp,ak percaya,it works!!

p/s:ouh,ayah ak gelabah pagi2 ni..dia tk dpt visa lagi..izzah glamour dh fly,dia sgt excited..mak mcm nk demam..mask pn dorg pakai..insya Allah ok..

7 comments:

anak nah said...
This comment has been removed by the author.
anak nah said...

sebab orang sekarang (baik-baik) terlalu nak menjaga hati orang, kejujuran dah takdak harga lagi.

kilah said...

org skrg(hipokrit) tunjuk baik..
bila kita ckp sumting yg lain dri org..mungkin ko akan dipandang serong..
kita tend to shut our mouth even bnda tu terang2 salah..sbbnya 'adinya org tkkn tegur bnda tu..
so,kita keep jadi org 'adi..heh

sempliciotto said...

"the key to a success relationship dgn manusia...sama ada frenship atau apa2 relationship..adalah berterus terang.."

::clap.clap::

ak blajar dr ko lah.klu ko buat exam utk ak, aku agk mesti report kad ak merah @_@

terus terang + slow talk/aggressive = best combination dep on person and situation.

klu ada award 'the best middleman (woman) of the year" sure utk ko

kilah said...

cik sempit,
(haha,ak suka panggil nama ni,comel..sempit..sempit..haha)

ak tahu je,citer ak mnyak yg redundant kt ko..tp,ko keep dgr..haha

a good listener..=)

megatkanzaki said...

tulah, aku pon tak suke jugak orang yang tanak terus terang tapi sebab simpan sendiri, pastu mule nak fikir jahat macam-macam

neway, pengomen bernama kilah yang boleh klik dengan tak boleh klik orang yang sama kan?

kilah said...

haha..eh,tu nk ckp kt diri sndiri ke apa tu..

aah,sama je kilah klik ke tk..malas ak nk sign in semata2 nk reply komen..ak serius tk prasan komen entry blkg2..