Monday, August 24, 2009

Tiap2 malam yg Jet Lag

Di satu malam yg tidak boleh tidur,2.00 pagi..
nak berfb,berym sume ak dh tkde mood di tua2 bangka ini..
maka,pergilah menonton TV..
sampai rancangan TV pn dh tkde pukul 2.00 pagi..tutup kedai..
tapi,TV1 dan TV2 bagus..still ada..I dont do Astro sbb... tkde??haha..

Buka2 TV,ak nmpak Akbar yg menyanyi nasyid dan pernah mencipta satu fenomena di utube bersama Anas Tahir..
hahaha..ak tunjuk video2 itu pada Izzah..kuat gile beliau gelak...

Akbar membawakan watak seorg Ustaz yg kematian isteri,mempunyai dua org anak dan most wanted kerana rupa dan akhlak beliau..
Pada pendapat aku,melalui cerita ini,Akbar lebih sesuai baca Quran dri menyanyi..
Walaupun lakonannya sebagai bapak budak tidak berapa sesuai kerana muka yg muda tp..tk apa la..
Ak lebih menjiwai watak Ustaz yg dibawa Akbar..ecece..

Dalam cerita ini,topik yang ak ingin highlight dibawa adalah maruah perempuan..pendirian perempuan dan sikap perempuan..
Ustaz ini sungguh sungguh diminati pelbagai lapisan wanita..
Sampaikan makcik umur 40an pn memberi sign dgn mata2 mereka menunjukkan betapa berkenannya lah pada Ustaz seorang ini..
Toksah nak kata lah gadis2 muda remaja..Mesti lebih tergila2 akan ustaz itu..

Okla..lain kali minggu2 depan ak smbung..(potong stim sungguh..)
Ak cm nk kena stop..coz esok adalah hari pertama di UM..
dan,pastinya ak tidak boleh berfungsi dengan betul jika tidak tidur lagi..
Mak ak pn mcm dh nk bangun..


oklah,later..bila ak mahu smbung..wic is..ntah bila2 tah..

2 comments:

one_munawwarah said...

helloooooo...tak tido2 lagi.. isk3
org sini pakat dah psycho dah tgk third gumbira amat balik2 plak harini... huhu... diri sendiri exam pon tka mule lagi.. haih~

btw, goodluck yaaa for ur first day!

kilah said...

eh..tk mula lagi?lmbt nya..
tkpa2..hjg2 nanti,dpt mnder best yg lebih besar..=P
iaitu balik msia??

selamat pulang!

p/s:akak baru nk bukak e book..sempat lagi tgk blog n fb!haha