Saturday, October 24, 2009

Journey of 8 months

dh sampai jordan..dan utk pertama kali dalam hampir enam tahun..
rasa gembira utk balik?haha..
mungkin sbb ak rasa msia mendatar gile perasaan..kecuali bila berada di............(sila isi tmpt kosong dgn jwpn yg BETUL..haha)

pastinya sudah banyak plan yg dirancang..(rncang je le..ko jgn le percaya dgn ak ni..rancang ken main..krg malas..)
satunya,kami sedang merancang raya haji dgn cara yg lain dri yg lain pd tahun ini memandangkan kami semua berada di sini..
tambahan kami sedang berada di tgh2 rotation..tidak memerlukan tuntutan belajar yg begitu tinggi..maka sesuailah kiranya raya haji yg lain drpd yg lain dilaksanakan..

ak nk tulis bnyak plan pn tkde maknanya..kalau tiada determination..cecece..(ckp bunyi cm berapi2 je tp hampeh nya sndiri lah yg tau..)

Malaysia dia mcm jordan jugaklah ak rasa..
Lama2 ak duduk pn ak bosan....
Ak ingat ak suka dgr radio hot fm..tp rupanya..ak suka sinar fm kot(gelak la..gelak..)..
dan ak rasa ak tkde lah suka sgt dgr radio pn seperti yg ak rasa ak rindu nk dgr radio pg2 kt msia..

ak juga tau..ak tkde lah miss breakfast kt msia seperti yg ak ingt ak rindu..
2 bulan ber elective ak rasa mcm membuatkan cm baru nk perasan banyak benda kt diri sndiri?haha..ngeng gila..(mcm bnyak masa gila kan elective smpai dpt pk pasal diri sndiri tk habis2..haha)

okla..selamat berjaya kepada diri sndiri dan juga untuk semua yg sdg struggle dalam med school,dental school,syariah..terutama sekali final yr stdnts..
satu benda yg ak rasa ak cm nk bgtau kot..
buat lah apa2 yg ko nk buat sementara belajar..
sama ada nk berpersatuan,nk cari mender2 ilmiah,nk belajar masak smpi telangkop periuk kt dapo ke hape ke..nk karok lagu james morrison smpi hapal sume ke..buat le buat sementara masa masih ada..serius ak ckp ni..(tk sape kata ak tipu pn kan..haha)

one important thing:pandai2 lah kita sume nk keep the spirit high..moga Allah mudahkan semua perjalanan..
sama ada perjalanan ke toilet,mendirikan masjid,makan angin dan etc..
Good Luck!!

5 comments:

Fez said...

kan ko kata kan, buat la ape pun yang ko nak buat time belajar ni.. nak tmbah leh? except kawin.. huhu..

in the end ko akan buat ayat penyedap, "kalau dah jodoh nak buat camne kan.." hehe.
dan akhirnya ko pasrah.

Antara benda yang rs rindu bila dh balik jordan ni adalah drive keta. ko mesti x de perasaan ni kan.. sebab komuter is ur loyal companion. haha.

kilah said...

hahah..
ko kn dh kena sound awal2 dgn consultant o&g kt klinik kan..tkleh nk kata apa lah kan..

ak buat ayat penyedap ni bkn sbb apa tau..
kalo ak object mati2an pn..cm tk best la cthnya bila close fren nk kawen awal ke?(wic is mcm ada je*matila kalo sape2 bc terasa..haha)

cis ko..ko tgk nanti ak leh drive..pjg langkah ak nanti...jgn kn kkb..taiping,ipoh..sebut je sume ak smpi..hahahah

Fez said...

nape taiping, ipoh?
haha..
itulah agaknya hikmah nape ko xde lesen sampai sekarang. kalu x mmg la x lekat dok umah..

one_munawwarah said...

jom la kak kilah kite amik lesen sesame.. muahahaha...
sila jmput sy breakfast di rumah anda ye...gossip panjang berjela lah kononnye kan.huhu

welkam bek again n again.. rase cam nk wat pesta buih plak excitednye..hahah

kilah said...

fez:eleh ko..apa tah ada kt teypeng tu pn ak tatau la apa..kuetiau goreng dolly kot..haha

p/s:kuetiau goreng dolly glamer di taiping ok..

one:pesta buih??one..one..
pesta buih lebih synonym dgn pesta seks..hesh..haha