Tuesday, October 20, 2009

Komuter,my loyal companion.

sdr tk sdr,lusa ak dh nk balik jordan dah..
hari ni,ak naik komuter,dri midvalley...
ada la dua org budak sek men ni..
dorg dok borak2..

ada lak dak muda..umur 19-20 kot..
borak2 jugak..ala,borak budak laki..dlm tren..suara biasa2 je la...buat lawak bodo dorg dua la..

dan ada dua org perempuan yg pki tdg labuh yg kalo di urdun di panggil akhawat duduk di satu sudut lagi..

yg menariknya..ak dok kt tgh2 tiga kelompok ni..
dak perempuan muda sek men ni..biasa la kan..dak muda..ckp la kuat sikit..
tup..tup dia ckp sumthings not nice..regarding his bf,bf's friends,crisis and bla..bla..

it's ok..ak pn cm snyum je la pndang bwh sbb rasanya cm agak bodo la jugak tindakan dia terhadap crisis2 yg dia hadapi....
bdk laki 2 org tu..sorg dh sepak2 kwn dia..nk gelak..
kawan dia..tiap kali dak perempuan tu kata bnda yg tk brapa elok,dia akan kata KURENG dgn kuat..

ak pn tk tau nk ckp apa..cuma pndang bwh senyum..
ak toleh ke arah akhawat tdg labuh tu..muka dia mcm tkde apa yg jadi..(eh,malu sndiri la juga sbb perlakuan sndiri..heh)

out of sudden,dak perempuan berkata kesalahn kwn bf dia yg menyimpan porn di dalam hp..
pkataan yg cm tk elok mmg melantun dgn mnyak nya lah dri mulut dia..
ak pn rasa cm eh minah ni..
tkde kekuatan nk ckp..agaknya..kalo ak ckp mau gaduh kot..haha

tkpe,at least ak dh tarik muka ak tym dak laki tu gelak2..
dorg pn tersenyap sndiri..at least tk terus nk jadikan itu joke..

p/s:its ok kalo ko tk lembut..cuma,perkataan yg tk elok toksah ckp kuat2 dkt public..

2 comments:

one_munawwarah said...

uih.. tak sabar nye tggu anda balik ke tanah jordan.huahuahua

1Malaysia giler gambaran..

kilah said...

kalo keje kt spital mmg rasa lah satu msia..
lagi la kalo g hosp universiti dgn hosp besar...
kalo akak la..akak nk satu malaysia ngan dr kow je..hahaha..tiba je..