Tuesday, October 27, 2009

Kenangan Manis la sgt..=P

kesan peninggalan sejarah HKJ

sbenarnya ak rasa org sekeliling ak dh tk larat nk dgr cerita ak yg berulang kali psl rotation elective posting int med..
ak nye cerita..serius ak tk tipu..
ibarat ak enjoy setiap moment yg dilalui..
walopn bg jawapan mcm tk pernah bc buku..hesh..
dan walaupon wad tu sempit..tkde kerusi untuk duduk dri kol 8 smpi kol 12..hesh
dan walaupun yg berwalau2 yg mungkin org lain tkde sibuk nk komplen...ak je yg manyak peel..sume nye tk kena..hesh

dan kalo partner ak, yg ak tk sure dia dh bosan ke belum nk bercerita bersama2 ak tentang yg seorang ini..ak tk tahulah..hesh

tp apa pn,ukhti sarah mmg partner terbaik ana utk bercerita ttg perkara ini..=P
juga pemuja 'lecturer' sorohah terbaik pernah dilihat...hahahaha..

p/s1:sebenarnya,ak nk buat entry psl Dr Kow yg baik,tp..tkpe lah...ak rasa ak patut simpan kenang2an ini bersama sarah untuk diceritakan kembali sesama sendiri bila iA kalo nk berkunjung lagi ke HKJ..=)

p/s2:faezza kata:kerja lah dekat Kajang nanti..aku kata:hesh..tanak ak..kalo ak kerja dekat Kajang,ak tkkn bagi 2nd chance berlalu mcm tu je..hahaha(ok,yg ni sengal gile..)

p/s3:yg di sekeliling..sila bersabar..perasaan kenangan manis ak ni mungkin tk lama..=P

7 comments:

partner @ pesaing ko said...

ooowwhh... ukhti kilah.. anda juge partner terbest kite. rugile tak ikot kite g hosp serdang- boleh jmpe jalil hamid n fauziah nawi.. hoho

Dr Kow.. huhu.. mmg tak jemu ye ko nak cite.. takpe2, dalam diam kite kene bersaing bersama.. haha.. (ooo.. ko jgn lupe pesaing kite patient cina tu... (>_<) )

nnt kite tny dia, who do you want to choose... haha .. beranila ko

nanti kalau ko tk keje kt hosp kajang pon, bile ziarah umah kte nnt, singgah2la jenguk hosp kajang tu, sambil melemparkan senyuman dan mengharapkan dr kow melihat ko..
ataupun lawat2 la die kat bilik yang ada tulis- awas, lantai rendah! hehe

mmg sengal la..

orang atas said...

you are a very good lecturer!
dR Kow: thanks3!!!

ooo... ye.. kipas2 itu penting utk dptkn outstanding, okeyh.. hehe

kilah said...

ukhti pemuja terbaik,
masakan ana boleh lupa pesaing utama ehna,patient cina itu..hesh...memang bersaing sgguh..=P

ana sesungguhnya tdk menyangka Dr Kow begitu bersemangat sekali bersama pt itu..

ana mengira tau 6 weeks later follow up patient itu yg telah ditetapkan dr Kow..tinggal lagi 3 minggu..isk..isk..

eheh..ziarah rumah ko erk?pastikan ada jalan tar erk nanti..kalo tk susah la nk kayuh basikal..mau terbalik..=P

masa ak dgr ko ckp u are a v good lecturer tu..ak mmg terkejut kot..
wohooo...kipas!!!
tp,mmg pn..mungkin la dia bukan yg terbaik..terexperience..tp,kita banyak belajar drpd dia..

nk jdi org yg soft spoken dgn org,bersabar..

cth lain..
petechiae di pronounce ptk instead of petikiai.(haha)
smpi terngiang2..
mcm mana dia ajar peak flow..
mcm mana dia ckp bhs melayu..(hahahah..yg ini,kalo ak ingt mmg tkleh blah..)
mcm mana dia ckp dgn pt cina perempuan itu(ouh,yg ini mengcuriouskan sgguh..=P)

kita mmg hrp,agar satu hari dibuka pintu hidayah utk org yg semoral itu..bila pk2 balik..sdih skit??haih..

Fez said...

korg bertiga mmg..(haha, bajet ana mmg tau sape 2 peng'komen' yang atas ni..)

buat masa ini, dr kow la y menjadi topik hangat. org yang tak pernah jumpa die pun boleh jadi kenal.. heh

kilah said...

kami mampu membuatkan org from zero to hero..(erkk????)

tp sorila ukhti faezza,permintaan enti untuk melihat wajahnya di dashboard floor tk dpt ditunaikan..
ana tak sanggup nk curi gmbr dashboard floor/mengambilnya..kerana...eh,tk tau ke enti..ana ni thiqah dan malu tau..=P

bujang sudin said...

rugi sebab aku tak sempat berkenalan dgn dr kow neh. aishh

kilah said...

ak tk rs ko suka kot..
dia suka tnya soalan kt ward round..
dia smpi je pg2..dia cari ko..haha..
but he is such a nice person..