Saturday, December 12, 2009

And It Hurts

One

When a family member is dying, the whole family is plunged into despair.
It is heartbreaking to see a once active relative lying in a hospital bed hooked up to machines.
It is hard to imagine that this is the same individual who was previously so active and full of life.
It may feel strange and uncomfortable to spend time with a loved one when they are dying.
Most of us feel uncomfortable in the hospital filled with the smells of sickness and death.
However, there may be an opportunity to share a moment that you treasure for the rest of your life.


One woman leaves behind a legacy that will never be lost for she touched so many.
Semoga ustazah dan keluarga tabah.

Source:family friend poems.com
Two

ada sesetengah org,(ak selalu jumpa lelaki la) tknk bercakap psl perasaan.Ak pn kdg2 jelak,bosan nk ckp psl perasaan sbb dia tkde jwpn tepat.dan jwpn yg ko akan beri berputar2 kt situ jugak.

tapi,ak rasa it's ok nk ckp..cuma berpada2..sebab terlalu bnyk ckp psl perasaan,kita hanyut..
kita tk boleh tinggal terus,tp..kita boleh buat dgn sekadarnya,memenuhi perasaan org yg ada di sekeliling kita..

Dan,bukankah hidup kita untuk diri kita dan org2 sekeliling kita?
Maka..apakah yg dinamakan hidup jika kita tidak memenuhi kehendak mereka..ye,the least u can do..adalah mendengar..


Ye,ak pn pernah gagal untuk jadi org yg mendengar.
Tp,setiap hari kita cuba bersabar untuk berikan yg terbaik sementara masa masih ada.


Lupa nk ckp:Abu jgn pergi cari Milah nk luahkan perasaan.Milah jgn pergi cari Abu.Abu cari Amat.Milah cari Bedah.understand??

Kau..jwp understood!

4 comments:

sempliciotto said...

check point?

3 hari lepas
boboshin cakap pasal video youtube alam kubur, sangat menginsafkan. tapi ak rs takut nak tengok, jd x mencari

2 hari lepas - fez bukak video tu depan mata (T_T) terus tutup mata..takut

semalam
pagi jalan-jalan blog org terjumpa blog junior, baru tahu ayah dia dah takde 2 months back..
petang - pegi ziarah arwah ust.arman sebelum ventilation machine di unlug.
malam - balik amman, berita sahabat kepada kawan kilah kemalangan selepas 4 jam bernikah

harini
rs nak cari video2 tu wpun rs takut lg.xpun cr artikel sbb tarbiyah mengingati mati y Allah bg minggu ni pasti akan hilang & lupa jika tidak diusahakan..

benarlah orang yang paling bijak itu yang selalu mengingati mati. malaikat maut jenguk manusia 60 kali sehari..selalu lupa...tak sedar..

ighfirzunubana ya ALlah

kilah said...

tah la..
ak rasa sakit bila fikir hari2 mendatang yg kena dilalui sorg2..

membesarkan anak..
mcm hidup dgn kenangan..
moga ustazah tabah~


mati itu pasti..entah bila turn kita..
harap2nya..husnul khatimah..=)

Fez said...

Mcm tak sanggup 'keseorangan' menghadapi hari-hari mendatang dengan paip leaking, sinki bocor, plastik toilet pecah? hehe.. x sanggup.. x sanggup..

kilah said...

cis..minah ini sedang membuat komen double meaning..