Friday, January 22, 2010

31-32

Neurophysiology(subjek Dr Ali Rifaie) adalah satu cabang Int Med.
Dan tak mustahil untuk ditanya dalam oral exam..

Intabih untuk semua student JUST.
Sebab kita belajar Neuro untuk cabang yg lain..
So,kita bajet kita takkan disoal la kan bila final..

Tapi,anda silap..
Ada sahaja kes2 terpencil..
Kak J.E pernah kena soal soalan neuro ok time oral exam dia..

Baca yg ringan2 je..
Dia tkde tnya kau benda payah sgt2 kot..

And bercakap pasal neuro..
Ak teringt once DKKS ckp mcm ni bila soalan dia sume org tk dpt jawap dan dia pn tk sure jwpn dia betul ka tidak..
And bila tgk buku..betol!

Haiyya..This old man is still remember..(smbil muka kagum dgn diri sndiri..)

Tapi sampai skrg buku int med ada atas meja dan tk berusik2..heh
Haiyya..This young lady is still lazy..^________^ (panjang menunjukkan muka stern)
Hesh.Nikmat lapang yg tidak digunakan..

14 comments:

yellowrose said...

DKKS??

ishikawa said...

Doktor Kow Kiat Siong..
hahaha
yes3
i still remember that scene..

very funny when he mentioned he is an old man

aiyyo.. my doctor~

ishikawa said...

kilah...
ingat3!!!

masa tu kan kite ramai2 cek makcik india yang dari penjara kajang tu

dia ade dilated pupil
3rd nerve palsy

pastu
doktor sebut pasal Weber Syndrome

pastu sume orang.. errr... cam pernah dgr dak? tapi serius tak tahu/tak ingat.. haha

then punya la tinggi curiosity doktor old man ni

pergi mntak buku HO/MO

bukak2..
dia pun katelah
sebijik cam ayat yang kilah tulis tu

hahaha.. doktor2..
this type of curiosity doesn't kill the cat..

wehh.. jom jadik cam die.. sgt motivated dan motivating...

Fez said...
This comment has been removed by the author.
Fez said...

Haha lawak la DKKS...
Weh entri ko ni menambah 'kembang kempis' palpitation..
O&G pun banyak nak cover lagi..

Aiya, this old lady dah gelabah..

MaUt said...

hehe kilah..aku ingat doc kow cakap tu..time tu aku ada kat situ gak..this old man memory is still quite good ..papepon memang soklan bleh kuar yang pelik2..histo serata tubuh badan pon bleh kuar..apetah lagi neuro hehe

kilah said...

asma'.. awk dh bosan dgr..>__<

sarah..kata peminat dr..
eja btol2 ok..=P
ken..ken..

mulai dri skrg..kita type DKKS..
banyak kali tulis nama..tk psl je kang muncul kt google..

ouh..ramai rupanya di tmpt kejadian...
ak ingt frh tk de hari tu..


tym dia ckp tu..ak wonder bape la umur org tua ni..

ak ingt akhir 20an..

few days later ak nampak nametag dia..
ak terkejut la jugak..dh tua..hahaha..

p/s:still remember ke..memory is quite good.haha..ak pn dh lupa..
tp,ak ingt tym dia buat evaluation yg dia tnya pasal pleural effusion..mula2 ko jwp..pastu sarah..pastu aku..

masa tu kan..dia bdiri dpn kita tiga..ak rasa mcm dh charlie's angels dh..=P

kilah said...

old lady..jgn gelabah..
sila rajinkan diri..
anda kan org berpersatuan..tekong pulak tu..=P

ishikawa said...

hahaha...
kilah memang suke layan tengok nametag orang

eh, doktor tu umur....
doktor ni lahir tahun dot3
doktor sana
doktor sini

memang happening round ngan kilah
haha

kilah said...

agakla..haha..

bila tgk umur org..ak leh bajet apa aku buat tym umur mcm tu..

umur mcm 31-32..
tah2 tgh blaja lagi..

ak suka la msia..nametag ada umur..hahahaha

sempliciotto said...

haha weh, klu muka stern ko patut buat icon cam ni kut? >>> -____- klu ^_____^ tu ak nmpk bunga-bunga mekar keriangan huhu

p.s : rs nk lari p hosp kajang kejap. looking for DKKS? :P

kilah said...

You!!!
Stick with Dr Rakesh..
Dont u ever dare go 5km near to Kajang..(LOL)

p/s:ak nk type hahahaha..mcm dahsyat pulak
sebabnya ak rasa asik gelak je..
LOL..nmpk la sikit sikit je aku gelak..hehe

Ainul Arina Madhiah said...

owh, cerita doktor kow lagi.. haha.. ^_^

# saya dan rakan2 budak bukan klinikal selalu berkata " payah benor nak mengomen kat blog kakak2 senior kalau keluar bab medik. semua advance2 belaka... " hehe

kilah said...

ala..ye ke..
in 8 months period..awak akan berdiri sama tinggi dgn student clinical..

awk pasti akan lebih teruja!!
bukan mcm msurt PERMAI smpi sketch gmbr AMM..lol