Sunday, February 21, 2010

Pelajaran Bowling Pertama

8 hari tk hapdet.
Baca blog org pn tk..ok2..anyway..

sambungan entry yg lepas.

Setiap org ada matlamat hidup kan.
Ada target kan.
Konon,kalau capai matlamat hidup,alangkahhhhhh bahagianya.

Kalau mahu senaraikan impian,target..berjela..
Boleh jadi sampah kalau tk disertakan usaha.

Konon2 Target aku..

1)Mendapatkan ijazah dan pulang bekerja
2)cepat2 further stadi dan menjadi hematologist.
3)Memandu SUV
4)Memiliki rumah ala2 english cottage.
5)Berkahwin dengan internist yang tua dan kelakar.

Perkara2 lain yg kita sgt pentingkan,tp kdg2 jadi matlamat sampingan.

1)melakukan semua perkara dgn ikhlas
2)mendapat keberkatan dan redha Allah dalam apa yg kita lakukan
3)melakukan perkara2 yg Allah suka
4)antara salah satunya menolong agama Allah
5)beroleh syurga Allah waktu di akhirat nanti


Semua perkara dunia dan akhirat kt atas kita mahu.

Maka,apakah yang kita harus lakukan?
Kejap erk smbung..ak tk larat kot..
Serius rasa nk demam..HEH

6 comments:

ainshams said...

salam cik qila..
haematologist? hayyo, aku paling kureng dgn mende ni.. ko mmg minat ek? same cam ***** la..

tergelak aku taw ko nk kawen dgn internist yg tua? saje kn..mentang2 makin tua makin penuh poket..haha

apepon, hv our goals & work hard towards them! good luck!

btw, yesterday i got strikes la.. haha~

'Aqilah said...

hehe..

kau..tkde mender lain dh kau nampak erk..duit je..=P

tahniah kerana sudah strike!
ak ni dri hari tu dok pk2 satu perkara..

mcm kecewa kalau ak tk buat b4 grad..tp tah la..mampu ke tk..ak pn tk pasti..

one_munawwarah said...

cuba google "internist yang tua dan kelakar" - terus keluar aqilahsuhaimi.blogspot.com

cuba google "internist yang tua dan kelakar mencari pasangan hidup" - ha, boleh pilih mana yg berkenan di hati. kuang3...

kak kilah, kita mestilah melakukan perkara-perkara yg Allah suka - statement ni saja buat trigger, sila berjumpa saye utk penerangan lanjut.huahuahua...kasi misterius sikit..

'Aqilah said...

cewah2..

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Daripada keelokan Islam seseorang ialah meninggalkan barang yang tidak berguna padanya.”

sebab semua perkara yg kita buat kena jadikan Allah sebagai sandaran maka 5 perkara yg impian 'duniawi' sgt tu kena alter skit kot..=P

terlalu self centered..

ishikawa said...

sume orang...
saya rasa saya kenal sape internist yang tua dan kelakar itu...
kilah.. saya sanggup mengundur diri..
uhuk2~

'Aqilah said...

inilah akibat buat entry ..
bila satu pkataan lebih flashy dri pkataan lain..=P

DK dia tk kelakar..
DK takes everything seriously.
DK can types hahahaha in the msg only..=P